Fotballens øverste organ ønsker å stoppe alle landskamper

Det er høyst usikkert når Norge spiller landskamp igjen.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) anbefaler at samtlige landskamper som er planlagt spilt i mars og april utsettes.

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Internasjonal fotballs høyeste organ mener det er strengt nødvendig som et ledd i å få kontroll på spredningen av koronaviruset.

De færreste av de kommende landskampene avvikles imidlertid i Fifa-regi. Forbundet undetstreker derfor at det er opp til andre å ta den endelige avgjørelsen.

Fifa opplyser samtidig at klubber i tiden som kommer kan nekte å frigi spillere til landskampoppdrag. Dette er normalt sett ikke et alternativ.

Det jobbes angivelig også med å finne nye datoer for de kampene som er planlagt i kvalifiseringen til VM-sluttspillet i 2022. Både i Afrika og Sør-Amerika er man i gang med kvalifiseringen.

 • LES OGSÅ: Premier League blir utsatt
Fifa-president Gianni Infantino kommer med en sterk oppfordring.

Opprinnelig skulle Norges herrelandslag møte Serbia på Ullevaal stadion til semifinale i Nations League-omspillet 26. mars. Regjeringens forbud mot idrettsarrangement gjelder foreløpig til og med datoen til Norges skjebnekamp, og derfor kan den ikke avvikles den dagen.

Tirsdag skal Det europeiske fotballforbundet (Uefa) diskutere og avgjøre hva de skal gjøre med europacupene, Nations League-omspillet og ikke minst sommerens EM-sluttspill. Det meste tyder på at det vil bli langvarige utsettelser.

(NTB / 100% Sport)

Publisert:
 1. FIFA
 2. UEFA
 3. Fotball
 4. Koronaviruset
 5. Norges herrelandslag i fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Elleville jubelscener på overtid - stormet banen i ekstase

 2. Politiet ønsker tips om hen­delser før døds­ulykken i Sandnes

 3. Mark Zuckerberg vil at vi skal legge mobil­telefonen og pc-en ned i kjelleren ved kassett­spilleren og plate­spilleren

 4. Nå kommer influensa­vaksinen. Still ekspertene spørsmål her

 5. Bedrageritiltalt Ap-politiker fra Rogaland: – Jeg har dummet meg ut

 6. Folkefest i Sandnes – nå starter konsertene