Omstridte Rapinoe senket Frankrike. USA til VM-semifinale.

Megan Rapinoes to mål ble avgjørende da USA slo vertsnasjon Frankrike 2–1 og sikret en plass i semifinalen i fotball-VM.

Megan Rapinoe jubler for sin 1-0-scoring mot Frankrike fredag kveld.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

USA-stjernen har denne uken fått mye oppmerksomhet for en pågående ordkrig med Donald Trump. Rapinoe var nylig tydelig på at hun ikke ønsker å besøke Det hvite hus dersom hennes lag vinner VM-gull. Presidenten slo i kjent stil hardt tilbake.

Rapinoe valgte å svare med beina. Hun satte inn både 1–0 og 2–0 og sendte sitt USA til semifinale. Wendie Renards redusering cirka ti minutter før slutt var ikke nok for Frankrike. Det endte 2–1 til USA.

Med vertsnasjonen ute av bildet, seiler den regjerende mesteren opp som favoritt til å vinne VM. Nå venter England i semifinalen. Britene slo torsdag ut Norge etter 3-0-seier i kvartfinalen.

Les også

For to år siden kom NRK-Klaveness med sterk kritikk av Sjögren. Nå er NFF-Klaveness full av lovord.

Scorer ofte tidlig

Det var bare spilt noen få minutter da USA fikk frispark. Posisjonen tilsa et innlegg, og det var nok også det Rapinoe forsøkte. Men ballen gikk forbi alt og alle og i nettet. 1–0 til USA og en drømmestart. Hennes fjerde mål i mesterskapet.

At de kunne juble tidlig var neppe tilfeldig. USA har scoret før 12 minutter i samtlige kamper i VM i Frankrike.

Hetebølgen herjer i Frankrike. I Paris var det varme forhold, men kvartfinalen hadde likevel voldsomt høyt tempo og intensitet. Lagene slet med å skape de store sjansene, men det var nok av underholdning.

Frankrike slapp med skrekken da keeper Sarah Bouhaddi taklet målscorer Rapinoe stygt. Reprisene viste at målvakten kunne vært utvist.

Les også

Rett før VM-kvartfinalen trengte landets nye fotballstjerne «overnaturlige krefter». Da sendte hun melding til denne jenta.

Kjempesjanser

Som før pause fyrte USA løs fra start etter hvilen. Det var bare spilt noen få sekunder da de kunne økt til 2–0. En markkryper fra distanse ble reddet, men på returen var Tobin Heath. Også hennes avslutning ble reddet av Bouhaddi.

På den påfølgende corneren fikk også Alex Morgan en glimrende sjanse, men avslutningen ble blokkert.

57 minutter var spilt da Frankrike skapte sin første store sjanse. Eugénie Le Sommer tok ned ballen på bakre stolpe, men skuddet fra skrått hold gikk utenfor fra godt posisjon.

Det var istedenfor USA som skulle score. Med 25 minutter igjen å spille sto det 2–0. Igjen var det Rapinoe. Hun scoret enkelt da hun fikk stå alene etter et innlegg fra høyre. Med hennes femte mål er 33-åringen delt toppscorer i mesterskapet.

Ni minutter før slutt skapte hjemmelaget ny spenning. Renard fikk stige til vers på en dødball og stange inn 1–2.

Noen minutter senere ropte vertene på straffe da en ball traff hånden på en USA-spiller. Men i dette tilfellet valgte dommerne å vinke spillet videre. Dermed endte VM i skuffelse for Frankrike.

(©NTB)

Publisert:
  1. Fotball
  2. Fotball-VM
  3. Donald Trump

Mest lest akkurat nå

  1. Anbefaler munnbind på buss og tog

  2. Dansk politi holder fortsatt på nordmannens bil

  3. E39: Vogntog har satt seg fast - kø i området

  4. Sykepleiere på akutten på SUS: – Rekker ikke alltid å spise eller gå på do

  5. Levende fluer i november er brudd på reglene

  6. Overrasket i snøkamp