Profilert norsk bokser med positiv dopingprøve

Hadi Srour bekrefter at han har avgitt en positiv dopingprøve. Norges Bokseforbund innkaller til pressekonferanse kl. 14.00.

Hadi Srour under en kamp mot Michael Mooney i Sør amfi i fjor.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

23 år gamle Hadi Srour fra Tønsberg bekrefter overfor VG at det er han som har levert en positiv dopingprøve. Det gjør han også overfor Aftenposten, men han hevder at prøven er feil.

– Det er feil. Jeg håper folk vil høre min versjon av saken på pressekonferansen klokken 14.

Han er tilknyttet det tyske promotorselskapet Team Sauerland. Han signerte en avtale i millionklassen med dem i april.

Da uttalte han til VG at han siktet mot OL i 2020. Han bokser både på amatør- og proffnivå.

Han valgte å legge ut informasjonen om den positive prøve på sin instagramprofil.

– Hvordan har du det nå?

– Bra, svarer bokseren.

Han er på vei til hovedstaden for å stille opp for pressen. Han skulle egentlig være eneste norske VM-bokser i Yekaterinburg i Russland fra 7. september.

Srour bokset sin siste proffkamp så sent som 17. august. Da slo han russeren Jevgenij Vazem i Tyskland.

I alt har Tønsberg-mannen gått fire proffkamper.

Kalte inn til pressekonferanse

– Norges Bokseforbund har innkalt til til en presseorientering på Meet kurs og konferansesenter kl. 14.00 på Ullevaal stadion i forbindelse med avgitt positiv prøve for en profilert utøver, sto det i pressemeldingen fra generalsekretær i Bokseforbundet Erik Nilsen onsdag morgen.

– Positive dopingprøver er alltid kjedelig å registrere. Nå dreier dette seg om en A-prøve, så får vi avvente en B-prøve. En B-prøve vil foreligge på tirsdag-onsdag, sier Odd Haktor Slåke, president i Norges Bokseforbund til Aftenbladet.

Ifølge Dopinglist.com er fem norske boksere utestengt som følge av doping siden 2000, men også nylig testet en norsk bokser positivt.

– Det har vært andre dopingsaker i boksing, men det dreier seg om boksere som har blitt testet i treningslokalene. Jeg vil ikke kalle det aktive utøvere, det er det denne gangen, sier Slåke, og presiserer at det er en profilert utøver som har vært tilknyttet landslag.

– Norges Bokseforbund driver et aktivt antidopingarbeid, og det er en kjedelig sak for forbundet å få positive prøver, sier presidenten i bokseforbundet.

Forbundet vil ikke si noe mer før pressekonferansen onsdag ettermiddag.

(©NTB/100 % Sport)

Publisert: