Idretten får 2,86 milliarder av tippeoverskuddet

Idretten tilføres 2,86 milliarder kroner av overskuddet til Norsk Tipping i 2019. Totalt har regjeringen fordelt 5,5 milliarder til gode formål.

Publisert: Publisert:

Kulturminister Abid Raja fordelte onsdag overskuddet fra Norsk Tipping. Idretten får det samme som i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

  • NTB

Det opplyser Kulturdepartementet i en pressemelding onsdag.

På grunn av koronasituasjonen har regjeringen samtidig besluttet å holde av 131 millioner kroner av Norsk Tippings overskudd. Beløpet til fordeling over tippenøkkelen er derfor det samme som for fjoråret.

– Vi ser at koronasituasjonen kan få konsekvenser for spillemidlene til fordeling neste år og har derfor besluttet å holde av 131 mill. kroner av Norsk Tippings overskudd for å kunne utjevne utbetalingene til formålene i senere år, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

Overskuddet fra Norsk Tipping går til samfunnsnyttige formål, og fordeles etter den såkalte tippenøkkelen.

Les også

Idretten har søkt om over en kvart milliard i krisehjelp

Tre nye tiltak

Kulturformål får i likhet med samfunnsnyttige og humanitære organisasjoner 804,8 millioner kroner, mens helse- og rehabiliteringsformål tildeles 305,7 millioner kroner.

Overskuddet til Norsk Tipping økte med 153 millioner kroner i 2019 til 5676 millioner kroner, mens Grasrotandelen økte med 50 millioner kroner til 697 millioner kroner. I fjor bidro 2.040.000 spillere til det solide overskuddet.

Samtidig innførte Norsk Tipping tre nye tiltak for å styrke spillansvarligheten: Visning av kundenes spillregnskap, to-faktor innlogging på spilleautomater og sperring av muligheten til å spille bort store gevinster.

Les også

Norske idrettstopper mener de forskjellsbehandles – ber om mer penger

Vellykkede grep

Det skal anslagsvis ha kostet Norsk Tipping 200 millioner kroner i omsetning.

– Det viktigste vi tar med oss fra fjoråret er at vi lykkes med ansvarlighetsarbeidet, og at den norske spillmodellen står støtt, sier administrerende direktør i Norsk Tipping Åsne Havnelid i en pressemelding.

– Norsk Tipping har et tydelig oppdrag på vegne av samfunnet: Å forebygge pengespillproblemer gjennom å samle spillinteresserte nordmenn om gode og attraktive spillprodukter i et solid og effektivt system for ansvarlig spill. Hele overskuddet går tilbake til gode formål på mange områder i det norske samfunnet, tilføyer hun.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Signalbygget på Forus skal rives. Her er de nye planene

  2. Regler for utbetalinger til politikere og partier er kjent ulovlig. Det kan få landsdekkende konsekvenser

  3. Ett nytt smittetilfelle i Stavanger

  4. Fikk du med deg smellet i Gandsfjorden?

  5. Norge har mest overvekt og fedme i Norden. Disse 25 tingene skal få nordmenn til å spise sunnere.

  6. Rødt legger lokk på saken. Slik forklarer Stavanger-politikeren hvorfor hun bryter ut

  1. Norsk Tipping
  2. Kulturdepartementet
  3. Abid Raja