Ett år siden Solskjær fikk fast United-jobb – britiske medier delte i dommen

Ole Gunnar Solskjær har hatt store opp- og nedturer i sitt første år som fast ansatt Manchester United-manager. Det forteller også statistikken.

Publisert: Publisert:

Ole Gunnar Solskjær har vært permanent manager i Manchester United i ett år. Foto: Andrew Yates, Reuters / NTB scanpix

 • NTB

Nordmannen fikk en «flying start» som United-sjef da han tok over for José Mourinho på midlertidig basis i desember 2018.

En strålende resultatrekke og seieren over Paris Saint-Germain i Champions League sikret Solskjær jobben på en permanent kontrakt. Men det gikk fort nedover derfra.

Lørdag er det ett år siden han ble fast ansatt som manager i en av verdens største fotballklubber. Slik er Solskjærs resultatfasit det siste året:

Totalt: 27 seirer, 14 uavgjorte, 16 tap.

Våren 2019: 2-2-6

2019/20: 25-12-10

Seiersprosenten på 47,37 er svakest av managerne fra og med Alex Ferguson-æraen i United. Men ser vi på Solskjærs totale managerperiode, er han oppe på 52,63 prosent seirer. Det sender ham inn like foran Louis van Gaal (52,43) og bak David Moyes (52,94).

Mourinho vant 58,33 prosent av sine 144 kamper som United-sjef.

 • LEST DENNE? Solskjærs oppfordring til fansen: – Vi må tilpasse oss en ny måte å leve på

Ole Gunnar Solskjær avbildet med Manchester United-drakt 28. mars i fjor. Det var dagen han gikk fra å være vikar til å bli fast manager i klubben. Foto: REUTERS FILE PHOTO / X03763

– På riktig vei

Britiske sportsaviser er lørdag delte i dommen over Solskjærs første år som fast United-manager. The Sun mener at laget er på riktig vei, og Daily Mail skriver noe av det samme. På den andre siden skriver The Independent at «Manchester United er tilbake der de startet» etter et år med Solskjær.

En gammel lagkamerat av Solskjær, den tidligere United-keeperen Mark Bosnich, er blant dem som mener han er riktig mann for United.

– Jeg vet at alle ønsker raske resultater i disse dager, og det er forståelig i en viss grad. Men han har bare vært der i et år. La ham få tid. Han kommer til å få det til. Vi har allerede sett tegn på det. De har riktig mann, og han gjør en god jobb, sier Bosnich til nettstedet Goal.com.

Resultatene i perioden før koronaviruset satte en midlertidig stopper for fotballen, taler for at australieren har rett. Solskjærs United står med elleve strake kamper uten tap og jager en topp fire-plassering i Premier League – dersom sesongen fullføres.

(©NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Everton22006246
2Arsenal22005146
3Crystal Palace22004136
4Leicester City11003033
5Chelsea11003123
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Fjellklatrere hentet av redningshelikopter

 2. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

 3. Mamma Ingebrigtsen ble forferdet over Jakobs løp: – Han er tross alt 20 år i dag og må få bestemme selv

 4. Ny E18 ved Larvik kostet 5,2 mrd. kroner. På veien forsvant avkjøringen til byen.

 5. 200 kilo poteter, 200 kilo skinke, 14 bokser eplemos og drøye 50 kilo mel går med når det skal lages komlemiddag i USA

 6. Knuste egen mesterskapsrekord – så løp han videre ut av stadion

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Manchester United
 3. Premier League
 4. Engelsk fotball