Ny Lillestrøm-fiasko: Tapte mot et nyopprykket lag for andre gang

Lillestrøm skulle revansjere det pinlige nederlaget for nyopprykkede Stjørdals-Blink da de gjestet Åsane, men opprykksfavorittene gikk heller på sitt andre strake tap.

 • Aleksander Losnegård
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Åsane - Lillestrøm 3–1

– Åsane var best totalt sett. Det sier resultatet også, sier LSK-trener Geir Bakke til Eurosport etter Kanarifuglenes andre nederlag på rad.

Bortelaget tok en oppskriftsmessig ledelse da Torbjørn Kallevåg satte ballen i mål før to minutter var spilt. Ledelsen sto seg til pause, men i den andre omgangen slo Åsane tilbake for fullt.

Først utlignet tidligere Brann-spiller Kristoffer Larsen med et skudd Lillestrøm-keeper Mads Christiansen nok kunne ha avverget.

– Dette er fryktelig bekymringsfullt for Lillestrøm, sa Petter Bø Tosterud i «Fotball Direkte» på Eurosport på stillingen 1–1.

Les også

Da Bodø/Glimt rundspilte Molde, begynte Kjetil Rekdal å synge på TV

Åsane-spillerne jubler etter Kristoffer Larsens utligning. Hjemmelaget vant til slutt 3–1.

Selvmål og kontring

Kvarteret før slutt dukket en annen tidligere Brann-spiller opp. Håkon Lorentzen satte pannebrasken til på et innlegg fra høyre. Headingen gikk via Lillestrøms Aleksander Melgalvis og i mål.

På overtid kontret Didrik Fredriksen inn 3–1.

– Han ydmyker Lillestrøm. De er i kjempetrøbbel. Dette tåler de ikke, sa Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson i studio.

– Innledningsvis gjør vi det vi skal, produserer en god del og har god kontroll. Så blir det for dårlig etter hvert. Vi senker oss i banen, Åsane får lov til å ta over, vi blir lave og mister aggressiviteten, oppsummerer trener Bakke etter LSKs andre tap på en uke.

Les også

13 spillere på samme lag koronasmittet: Nå står sesongen i fare for å bli avlyst

Geir Bakke og Lillestrøm har ikke fått den sesongstarten de hadde ønsket seg.

Kapteinen fortsatt uten scoring

Heller ikke i sesongens femte kamp maktet LSK-kaptein Thomas Lehne Olsen å tegne seg på scoringslisten. Han underskrev en ny kontrakt med LSK ut 2022 etter at nedrykket til OBOS-ligaen var et faktum, og sa da at han skulle «være med på å gjenreise Lillestrøm».

Mot Åsane ble han i stedet tatt av etter en time, og fra benken måtte 29-åringen se lagkameratene slippe inn ytterligere to mål. Spissen ser ikke ut til å trives i trener Geir Bakkes 4–3–3-formasjon.

Etter fem serierunder står Lillestrøm dermed med syv poeng. De er åtte poeng bak serieleder Tromsø, som står med full pott.

Publisert:
 1. OBOS-ligaen
 2. Lillestrøm SK

Mest lest akkurat nå

 1. FHI tror tiltak har begrenset effekt mot omikronvarianten

 2. Han har bare én testikkel, men baller nok til å fronte et vanskelig tema

 3. Dette kan Lyse gjøre for å dempe strømsjokket

 4. Som å bli truffet av markedsavdelingens ømme julegodstog

 5. Snøværet gir utfordringer på Stavanger lufthavn, Sola

 6. Oppgaven var stor, men Viking-trenerne holdt ord: - Vi hadde noe å bevise