Nygaard vant i Finland og sikret sammenlagtseieren i langløpscupen

Norsk seier både i herre- og kvinneklassen i Levi.

Andreas Nygaard vant sesongens siste Ski Classics-renn og tok dermed sammenlagtseieren i Ski Classics. Her fra seieren i Vasaloppet i fjor. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Andreas Nygaard sikret sammenlagtseieren i Ski Classics etter at han lørdag vant langløpet fra Ylläs til Levi. Også Astrid Øyre Slind vant i Finland.

Det ble full klaff for de norske under sesongens siste Ski Classics-renn. Etter tre tøffe stigninger og 70 kilometer fra finske Ylläs til Levi var det Andreas Nygaard som gikk først over målstreken i herreklassen. I dameklassen var det ingen som kunne gjøre noe med fjorårsvinner Astrid Øyre Slind.

I herreklassen rykket Nygaard og stakk i siste motbakke knappe 15 kilometer før mål og skaffet seg en luke konkurrentene ikke klarte å innhente. 28 åringen gikk alene i mål på tiden 2.58,07. Dermed vant nordmannen også Ski Classics sammenlagt.

Astrid Øyre Slind fra Oppdal vant kvinneklassen i Finland. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg følte meg supersterk hele veien. Planen var ikke å gå solo, men jeg gikk hardt opp bakken, og ingen fulgte meg. sa den norske vinneren i et intervju med arrangøren vist på NRK etter løpet.

– Det var en stor dag og en fin måte å avgjøre det på, sa Nygaard videre.

Større kamp var det om andreplassen. I puljen på fem var det Øystein Pettersen og Øyvind Moen Fjeld som var raskest. De to nordmennene kom i mål 34 og 34,5 sekunder bak Nygaard.

  • Leste du denne? Svenskene vil frata Skistad verdensrekord. Ekspert mener de er på bærtur

Astrid Øyre Slind, som forrige helg vant Reistadløpet, stakk fra konkurrentene mot slutten av løpet og kom i ensom majestet over målstreken på 3.28,01. Dermed vant 31-åringen langløpet fra Ylläs til Levi som hun også gjorde i fjor.

– Det er langt å gå i front i ti kilometer når de andre jakter bak. Jeg var redd for at de andre skulle hente meg inn, sa Slind.

Svenske Lina Korsgren og Britta Johansson Norgren gikk inn bak Slind, henholdsvis 40,5 og 40,6 sekunder bak. Johansson Norgren vant sammenlagtcupen.

(©NTB)

Publisert:
  1. Andreas Nygaard
  2. Astrid Øyre Slind

Mest lest akkurat nå

  1. Vil gjøre Byhaugtunnelen om til sykkeltunnel

  2. Reagerer kraftig på at de må til Stavanger i cupen: – Idiotisk

  3. Disse vaksineres denne uken

  4. Norsk flaggbærer satte ny norsk rekord i OL

  5. Dette var lenge et unntak innen eldreomsorgen. Det er det ikke lenger

  6. – Folk blir herjet med i arbeidslivet