Endelig vant ishockeylandslaget

Knallgod 1. periode av Petter Thoresens menn da Danmark ble slått.

Mathis Olimb, Jonas Holøs og Andreas Martinsen jubler for scoring mot Danmark.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

NORGE - DANMARK 4-3 e.f. (3-0, 0-0, 0-3. 1-0)

Norge slo Danmark 4-3 etter forlengning i den siste kampen i den nordiske turneringen i ishockey, etter at nordmennene rotet bort en solid ledelse.

Norge leverte en svært solid 1. periode som ga spillerne en skikkelig boost og god selvtillit foran ishockey-VM om 14 dager. Etter 0-1-tapet for Danmark fredag kveld var det total forandring i laget i lørdagens oppgjør.

Plutselig lyktes Petter Thoresens utvalgte med alt i alle spillets faser. Alexander Reichenberg satte 1-0 i et overtallsspill, mens backen Erlend Lesund økte til 2-0 i et nytt overtall kort etter.

3-0 kom i et undertall hvor nordmennene plutselig kom med tre mann mot Danmarks ene forsvarer. Andreas Martinsen fikk det enkelt med å sette 3-0 i slutten av den første perioden.

Andreas Martinsen scorer 3-0-målet mot Danmark i Lørenskog ishall. Det ble til slutt 4-3-seier til nordmennene etter forlengning.
Les også

Nytt tap for ishockeylandslaget

– Målene kommer av godt forsvarsspill. Ikke la oss stresse av det, sa Thoresen til spillerne i garderoben.

– Vi fikk også endelig uttelling i overtallsspillet. Vi hadde 17 skudd på mål i 1. periode, og det var flere enn vi hadde i hele kampen fredag, sa Thoresen til VG.

Det norske laget var ikke like effektivt i midtperioden, men hadde tilsynelatende full kontroll på kampen.

Landslagssjef i ishockey, Petter Thoresen.

Udisiplinert

Danskene slo tilbake i siste periode. De reduserte først ved Morten Madsen i et overtall kort ut i perioden. Den målfarlige unggutten Joachim Blichfeldt reduserte ytterligere da han scoret sitt første mål i landslagsdrakten til 2-3.

Jesper Jensen utlignet til 3-3 i et nytt overtall 5.43 minutter før slutt. Det sto seg perioden ut, og kampen måtte avgjøres i forlengning med tre mot tre utespillere. Der ble Thomas Valkvæ Olsen matchvinner etter 29 sekunder.

Rutinerte spillere som Andreas Martinsen og kaptein Jonas Holøs viste seg svært så udisiplinerte i kampen. I tredje periode pådro de seg hver sin unødvendige 10 minutter. Begge satt i utvisningsboksen da danskene slo tilbake.

– Vi mistet fokus litt for lett i tredjeperioden, sa backen Alexander Bonsaksen.

Les også

Enorme gledesscener da Frisk vant hockeybøtta for første gang på 17 år

Opptur

Norge tapte de fem første VM-oppkjøringskampene mot nordisk motstand og scoret bare to mål til sammen mot Sverige (0-2 og 1-5), Finland (1-3 og 0-7) og Danmark (0-1), men fikk en opptur i den siste kampen.

Norge innleder VM i Bratislava mot Russland 10. mai. Så følger Tsjekkia (11/5), Sverige (13/5), Sveits (15/5), Østerrike (17/5), Italia (18/5) og avslutter mot Latvia (21/5).

(©NTB)

Publisert: