Hoppukehelten disket etter dresstabbe: – Juniorfeil

Marius Lindvik (21) var beste nordmann etter én omgang i Italia, men fikk likevel ikke hoppe finaleomgangen. Johann André Forfang (24) ble beste nordmann på 9. plass.

Marius Lindvik får ikke hoppe lørdagens finaleomgang i Val di Fiemme.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Det første verdenscuprennet etter Hoppuka, ble et antiklimaks for Norge. Hoppukehelten Marius Lindvik var beste nordmann med en 12. plass etter første omgang i Val di Fiemme, men så kom den nedslående beskjeden:

21-åringen ble disket.

Ifølge NRK greide han ikke kravet til skrittmål på hoppdressen i dresskontrollen etter at han hadde hoppet.

– Dressen var dessverre for litt for stor øverst i låret, så da er det bare å fikse det til i morgon, seier Marius Lindvik til kringkasteren.

Andre disk for sesongen

– Det vil jeg si er litt en juniorfeil, sa NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen i NRKs vinterstudio.

Han mente disken sannsynligvis handlet om hvordan Lindvik sto under kontrollen.

– For det handler egentlig kun om måten man står på, at man får skuldrene ordentlig opp så dressen kommer høyt nok, forklarte han.

Hvis skrittet på hoppdressen er for lavt, vil det gi hoppdressen en større bæreflate enn konkurrentene.

Det er ikke første gang Lindvik har hatt trøbbel med dressreglementet denne sesongen. I november var han én av tre nordmenn som ble disket i finske Ruka. De to andre var Johann André Forfang og Robert Johansson. Da ar for dårlig luftgjennomstrømming i dressen årsaken til disken.

Forfang beste nordmann

Lindvik landet på 100 meter i normalbakken i Val di Fiemme og fikk 135,8 poeng, og var altså på 12. plass. Da han ble disket, var det derimot godt nytt for lagkamerat Daniel-André Tande. Kongsberg-hopperen var nummer 31 etter et hopp på 93 meter, men ble med Lindviks disk med i finaleomgangen som nummer 30.

Johann André Forfang var til slutt best av de norske, da han endte på 9. plass. Tromsøværingen hoppet seg opp fra 12. plass i første omgang, da han leverte et andrehopp på 99 meter.

– Jeg er veldig fornøyd med måten jeg snur ting på etter i går. I går var det mye surr, og jeg fant ikke ut av bakken i det hele tatt, sier Forfang til NRK.

Deretter fulgte Tande på en 23. plass etter å ha hoppet seg opp syv plasser med et andrehopp på 102,5 meter. Andreas Granerud Buskum ble nummer 25.

Tyske Karl Geiger vant rennet foran østerrikske Stefan Kraft. Den polske hoppukevinneren Dawid Kubacki ble nummer tre.

Det ble hoppet i normalbakken i Val di Fiemme siden storbakken ble utsatt for et ras i fjor høst og er ikke blitt satt i stand igjen.

(100 % Sport / NTB)

Publisert: