Liverpool-nedtur i Champions League

Den regjerende mesteren tapte i Spania.

Mohamed Salah og Liverpool tapte mot Atlético Madrid.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

ATLETICO MADRID - LIVERPOOL 1–0

Liverpool styrte, men klarte aldri å score i sitt gjensyn med Wanda Metropolitana. Et tidlig mål ga Atlético Madrid 1-0-seier i åttedelsfinalen i Champions League.

Forrige sesong løftet Jürgen Klopps menn Champions League-pokalen etter finaleseieren over Tottenham på samme arena, men tirsdag måtte de gå av banen uten å ha fått til en eneste avslutning på mål, tross ballbesittelse på nesten 70 prosent.

Gjestene fra England fikk en tøff start på kampen. Før kampuret hadde passert fire minutter gikk vertene opp i ledelse. Målet kom etter et hjørnespark som først havnet hos Liverpools Fabinho. Han fikk ikke kontroll på ballen, som spratt til Saúl Ñíguez. Han scoret fra kort hold.

Med tidlig ledelse hadde hjemmelaget anledning til å lene seg på det spillerne har lært av trener Diego Simeone. Få lag vet bedre hvordan man holder motstanderen unna sjanser.

– Aldri opplevd lignende

– Dette er ikke den beste kvelden vi har hatt, for vi vant ikke noe trofé. Men enkelte kvelder er slike man ikke glemmer. Verdens beste lag kom til oss, og vi slo dem. I de åtte årene jeg har vært her har jeg ikke opplevd slikt publikumstrykk i en hel kamp. Men det er bare første halvdel, sa Simeone.

Liverpool kunne ha utlignet etter 25 minutter. Atlético-keeper Jan Oblak gjorde en kjempemiss og nærmest sentret ballen til Mohamed Salah. Egypteren spilte til Roberto Firmino, fikk tilbake ballen og satte den i mål. Heldigvis for Oblak var Firmino klart i offside.

Liverpool fortsatte presset etter pause, uten at det hjalp i jakten på et bortemål. Atlético Madrid kunne i stedet ha doblet ledelsen, men Alvaro Morata skled da han hadde en stor sjanse til å score.

Les også

Nå er Liverpool én seier unna Premier League-rekord

Salah klarte ikke å sette ballen i mål tirsdag kveld.

– Dette er ikke over

Liverpool fortsatte presset etter pause, uten at det hjalp i jakten på et bortemål. Atlético Madrid kunne i stedet ha doblet ledelsen, men Alvaro Morata skled da han hadde en stor sjanse til å score.

– Vi var ikke gode nok på siste tredel, og Atlético forsvarte seg med utrolig dyktighet. Vi fikk like hard kamp som vi ventet, og atmosfæren var også som ventet, men jeg likte mye av spillet vårt. Det er bare halvtid, og 2. omgang spilles på vår arena. Vi har også en lang pause, og den skal vi bruke godt, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp.

– Velkommen til Anfield. Dette er ikke over.

Returoppgjøret spilles i Liverpool 11. mars.

Publisert: