Manchester City har anket Champions League-straffen

Idrettens voldgiftsrett (CAS) bekrefter å ha mottatt Manchester Citys anke i kjølvannet av den to år lange utestengelsen fra Champions League.

CAS har mottatt anken fra Manchester City.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

City-ledelsen hadde frist på seg til mandag med å anke beslutningen fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa). Onsdag bekreftet CAS at aken er levert og ligger til behandling.

– Det er ikke mulig på nåværende tidspunkt å anslå når en endelig dom i denne saken kan foreligge, heter det i en uttalelse fra voldgiftsretten i Lausanne.

Det er ikke kjent om Manchester City vil anmode Uefa-ledelsen om at det blir gjennomført en åpen høring i saken. Partene kan komme til en enighet i saken utenfor det idrettslige rettssystemet.

Les også

BAKGRUNN: Manchester City utestenges fra Champions League

Manchester City er ilagt to års utestengelse fra Champions League, som følge av brudd på fotballens økonomiske regelverk. Klubben er også anklaget for ikke å ha samarbeidet i forbindelse med etterforskningen som har pågått det siste snaue året.

Blir straffen opprettholdt blir den engelske fotballgiganten først å se i turneringen igjen i 2022. Straffen påvirker riktignok ikke deltakelsen i Champions League i inneværende sesong.

Ved siden av utestengelsen er City bøtelagt med 30 millioner euro, tilsvarende rundt 300 millioner kroner.

Lekkede interne dokumenter publisert i det tyske magasinet Der Spiegel i november 2018 viste at Manchester City lurte UEFA ved å blåse opp størrelsen på sponsoravtaler inngått for perioden 2012 til 2016. Klubben skal heller ikke ha vært åpen om hvor den fikk sine inntekter fra.

City-ledelsen har aldri stilt spørsmål ved de aktuelle dokumentenes ekthet.

(©NTB)

Publisert:
  1. Manchester City
  2. Champions League

Mest lest akkurat nå

  1. De ønsket seg en datter som kunne overta butikken og arve formuen. Slik ble det ikke

  2. 16-åring kjørte bil med promille

  3. Nordlyset danset på høsthimmelen

  4. 15 nye smittetilfeller på Nord-Jæren

  5. Til Oslos forsvar: Je suis Oslo!

  6. Fugler ved Breiavatnet ble matet med ukokt ris