Bild-journalist om Jarsteins knallsesong: - Han har vært enestående

Tyskerne har fått øynene opp for Rune Almenning Jarstein.

Rune Almenning Jarstein er i storform.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Norges landslagskeeper Rune Almenning Jarstein (32) gjør det veldig godt i Bundesligaen om dagen.

Les også

Jarstein storspilte: - Han er i helt tullerusk god form

Skien-mannen, som gjør sitt levebrød i Hertha Berlin (der han for øvrig er lagkamerat med landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred), som for tiden ligger på en sterk femteplass på tabellen.

Det er også mye takket være lagets sisteskanse. Jarstein har sluppet inn ti mål på ni kamper denne sesongen, men nordmannen har sørget for at den statistikken er langt bedre enn den kunne ha vært. Han er nå det udiskutable førstevalget i Hertha Berlin.

— Enestående

Hos det tyske fotballnettstedet Kicker er han rangert som den fjerde beste spilleren i ligaen så langt denne sesongen. Foran ham på listen ligger blant andre Bayern München-stjernen Franck Ribery.

Også hos storavisen Bild scorer Jarstein solid, og er rangert som den syvende beste spilleren så langt denne sesongen. Store navn som Joshua Kimmich og Franck Ribery ligger foran ham.

Les også

Jarstein står mot Aserbajdsjan: - Må bare nyte det

— Han har vært enestående så langt, sier Marcel Braune, som følger Hertha Berlin for nettopp Bild, til Fædrelandsvennen.

— I den siste kampen mot Hoffenheim hadde han noen helt ville redninger. Han holdt på å drive Aubameyang til vannvidd i kampen mot Dortmund. Da reddet han en straffe og et forsøk på å chippe ballen i mål. Etter denne kampen sa han at han visste at Aubameyang hadde tenkt til å kippe, fordi han hadde sett klipp av scoringene hans for å forberede seg. Det viser hvor ambisiøs han er, sier Braune.

Viktig for lagmoralen

Jarstein har altså stått for noen halsbrekkende - og ikke minst avgjørende - redninger så langt denne sesongen.

— Han er en av grunnene til at Hertha har gjort det så godt til nå. Hans karakter er også veldig viktig for lagmoralen. Han er så jordnær, rolig og vennlig. Det er ikke så typisk for en målvakt, men det er bra for laget, sier Braune.

Rune Almenning Jarstein har gjort mange viktige redninger for Hertha denne sesongen.

Bundesliga-ekspert og fotballagent Petter Bø Tosterud mener det er et kvalitetstegn at en norsk keeper hevder seg sånn som han gjør i Bundesligaen.

— Det er nok til å skape overskrifter i seg selv. Han har hatt en helt fantastisk sesong så langt. Han har stått frem i kamp etter kamp, spesielt i de siste ukene, og vist redninger av høy kvalitet. Laget har også gjort det veldig bra, sier Tosterud.

Soleklart førstevalg

Jarstein var andrevalget i klubben, helt til den opprinnelige førstekeeperen i klubben, Thomas Kraft, ble skadet. Siden den gang har Jarstein stått mellom stengene, og Tosterud mener hans plass på laget nå er bankers. Selv etter at Kraft er blitt friskmeldt.

— I starten var det usikkert om han fikk fortsette, men nå er det ingen tvil om at han er Hertha Berlins førstevalg, mener Tosterud.

Les også

Jarstein holdt nullen - Nyland fortsetter å tape

Der er Bild-journalist Braune enig.

— Siden sommeren har han offisielt vært deres førstevalg. Han vant kampen mot Kraft, og det betyr noe. Kraft er også en god keeper, han kom fra Bayern München og var førstevalget i ett år, sier Braune.

Rune Almenning Jarstein har ikke besvart våre henvendelser tirsdag.

Publisert: