Dagen derpå for landslaget: − Totalt unødvendig å sette oss i denne situasjonen

Landslagsspillerne mister ikke troen tross gårsdagens skuffende kamp. Men det svir å skuffe hele nasjonen, sier Tom Høgli.

Tom Høgli sto last og brast i pressesonen etter Norges 0-0-kamp mot Aserbajdsjan.
 • Kjetil Flygind
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

NORGE — ASERBAJDSJAN 0-0

ULLEVAAL STADION : De norske spillerne var raske i garderoben etter gårsdagens 0-0-kamp mot Aserbajdsjan på Ullevaal. Alle ville ut i spillerbussen og komme seg vekk etter å ha blitt pepet av sin egen hjemmebane.

Det var lite å si på pipekonserten. Norges vei til EM i Frankrike om et år ble ikke kortere etter den målløse forestillingen.

− Det var ikke meningen at vi skulle spille 0-0 mot Aserbajdsjan på hjemmebane. Jeg er veldig skuffet over at det ble som det ble. Vi skuffet Høgmo, vi skuffet supporterne, vi skuffet dere i media og vi skuffet det norske folk. Det er en veldig trist følelse. Og det er sjelden jeg har vært så nedfor etter en kamp som etter denne. Dette var tøft å svelge, sier Tom Høgli til Aftenposten.

Kunne vært likt med Italia

Norge kunne tatt seg opp på 12 poeng med seier i går. Det hadde vært samme antall poeng som Italia, som spilte 1-1 borte mot tabelltopp Kroatia i går. Kroatene har 14 poeng etter seks kamper, Italia 12, Norge ti. Bulgaria følger bak med åtte.

Trolig er det 3. plassen, som gir playoff om EM-billett, Norge må satse på. Derfor blir oppgjøret mot Bulgaria borte til høsten svært viktig.

Les også

Hovland headet i stolpen: - Ikke godt nok, den må sitte

− Vi misbrukte en veldig viktig matchball, og det er altfor dårlig av oss. Vi hadde en alle tiders mulighet til å ta skikkelig grep om den 3. plassen i gruppen. Nå blir det i stedet tøffere enn det hadde trengt å være. Det var totalt unødvendig å sette oss i denne situasjonen, sier Stefan Johansen, som nå tar ferie frem til hans skotske klubb Celtic starter sesongoppkjøringen 29. juni.

− Skal vi til EM i Frankrike må lag som Aserbajdsjan slås på hjemmebane, så enkelt er det. Men det er ikke sånn at denne kampen kommer til å hefte ved oss helt til høsten. Vi glemmer den, samler oss, og kommer motiverte tilbake på samling før alvoret starter til høsten. Når vi får roet oss ned og får litt fri så skal vi gå på med nytt mot, sier Johansen.

Høgli: Norge er gode nok for EM

− Har Norge noe i et EM å gjøre når man ikke slår lag som Aserbajdsjan, Tom Høgli?

− Jada, det har vi. Hvis vi kommer oss dit, så har vi det. Men vi måtte jo vinne denne kampen. Nå blir det tøft og vanskelig borte mot Bulgaria, sier Høgli. Bulgaria slo Malta 1-0 på Malta lørdag kveld.

Norges kaptein Per Ciljan Skjelbred bryr seg ikke om hva folk måtte mene.

− Folk får bare mene og tro hva de vil. Vi vet hva vi kan. Vi er en liten nasjon som prøver å ta nye steg. Nå gikk det ikke dne veien vi ønsket. Men vi får heller snakke når alle kampene er ferdige, sier Norges kaptein.

Les også

 1. Ødegaard: - Skuffende at vi ikke klarte å sette mer trykk på dem

 2. Norge pepet av banen etter skuffende forestilling

 3. «Det oser ikke akkurat EM-sluttspill av mannskapet til Høgmo»

Publisert:
 1. Herrelandslaget fotball
 2. Aserbajdsjans herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Kun to elever igjen i klasserommet - resten er hjemme med korona

 2. Fascinerande dokumentar om verdas vakraste gut

 3. Bensinprisen over 20 kroner i Stavanger

 4. Tor-Erlend (35) selger våt ved rett fra kløyvemaskinen: - Folk sikrer seg ved til neste vinter

 5. Koronapasient i 50-årene døde på SUS

 6. Vil ha bom mot russ og sextrafikk på landets lengste sandstrand