Bryter magisk barriere - tilfeldig deltaker får 100.000 kroner

En tilfeldig deltaker vil trekkes ut og få en pengepremie på 100.000 kroner når MSM når en ny milepæl i løpets historie.

FORNØYD: Prosjektkooordinator i Midnight Sun Marathon, Ingvild Blomseth Helgesen, daglig leder Nils I. Hætta og styreleder Karl-Johan Jakola, gleder seg over å feire den nye rekorden med den hyggelige overraskelsen. Foto: Tobias Stein Eilertsen

  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Siden oppstarten i 1990 har Midnight Sun Marathon vokst og vokst. Ved årets løp når de 100.000 deltakere siden oppstarten og feirer det med en generøs donasjon.

- Det er en milepæl som vi ønsket å markere med å gi ut 100.000 ekstra. En tilfeldig deltaker som trekkes ut vil da få 25.000 kroner og så 75.000 kroner som de selv kan velge om de vil gi til et idrettslag eller en frivillig organisasjon, forteller daglig leder Nils I. Hætta til iTromsø.

Les også

Tromsø-klubb kan bli Norges første i mesterligakvalik – bare ett hinder gjenstår

Skal bikke 6.000

Det er imidlertid noen kriterier for de 75.000 kronene.

- Man må ha gjennomført løpet for å være med i trekningen, og det har ingenting å si hvilken distanse du løper. Man har mulighet til å gi til egen klubb, men det må være en klubb som er organisert i Norges idrettsforbund eller en frivillig organsiasjon som står i frivillighetsregisteret, sier Hætta.

De håper denne gulroten er med å løfte løpet til å nå drømmen om 6.000 deltakere.

- Vi var nært i fjor (5.974) og har budsjettert med 6.100 deltkaere i år. Per i dag har vi 3.153 påmeldte, 333 mer enn i fjor, så det er en omtrentlig økning på 12 prosent. Vi regneer også med at vi vil få et lite oppsving før 1. mai, da prisene økes litt igjen. Det skal lønne seg å være tidlig ute, sier Hætta.

Les også

Sportssjefen om et av TILs heteste salgsobjekt: - Mindre aktuelt å selge slik situasjonen er nå

Millionoverskudd

Styreleder Karl-Johan Jakola kan fortelle om millionoverskudd over flere år for MSM.

- Vi har generet et veldig bra overskudd de tre siste årene, med millionoverskudd i 2015 og 2016 mens vi ser at andre store arrangement som Birken har nedgang, mens Oslo maraton har slitt økonomisk og gikk med 1,2 millioner i underskudd i 2015 og 2,8 millioner i underskudd i 2016, til tross for veldig bra deltakelse. Det har blitt dyrere og arrangere løp og vi betaler en lisens på 280.000 kroner i året. Det er for eksempel penger vi ser lite igjen av, forteller Jakola.

Men så lenge det fortsetter å gå bra vil de nå for tredje året på rad dele ut MSM-stipendet der totalt fire idrettsutøvere fra Nord-Norge får et stipend hver på 25.000 kroner. Utdelingen der skjer 1. juni.

- Vi anmoder folk om å finne kandidater. Vi prøver å ha geografisk spredning og kriteriene der er at det er utøvere i alderen 15-20 år som står registrert i et nordnorsk idrettslag som er knyttet til Norges idrettsforbund. Kandidater som har fått det tidligere, kan ikke få flere ganger. Nominasjonsprosessen går til 15. mai, mens de fire som får stipendet får utdelt det 1. juni. Vi håper på mange navn fra hele landsdelen, sier Hætta.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Viking FK har beklaget til Berntsen – styre­lederen vurderer å trekke seg

  2. Fugleinfluensa påvist på fugl i Nærbøparken

  3. Coop møter Coop i ny bydel som kan få flere innbyggere enn hele Bjerkreim eller Hjelmeland

  4. Fisker frastjålet hummer til 20.000 kroner: – Aldri opplevd før

  5. Verdensmesteren bor i en ombygget container. Tett på naturen for 500.000 kroner

  6. Gigant­broen på E39 vil gi en stor klima­gevinst, mener tilhen­gerne. Nå er et nytt regne­stykke klart