Ryan Giggs: – Fellaini var et panikkjøp

Manchester United-legenden kritiserer klubbens overgangsarbeid under David Moyes.

Marouane Fellaini har fått mye spilletid denne sesongen. Her er han i duell med Manchester Citys Fernando.
  • Nicholas Bergh
    Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Manchester United-legenden Ryan Giggs er klar på at Manchester Uniteds overgangsstrategi slo feil under David Moyes. Waliseren kaller Uniteds Marouane Fellaini «et panikkjøp».

Moyes tok over etter Sir Alex Ferguson i 2013, men fikk ikke en myk start på livet som United-manager. Skotten ønsket seg store navn som Cesc Fàbregas, men endte opp med Fellaini som eneste kjøp i sommervinduet. Belgieren ble hentet inn fra Everton helt på tampen av «deadline day».

– Jeg skylder ikke på David. United hadde også tidligere gjort flere spillerkjøp sent i overgangsvinduet, men denne gangen var det annerledes. Det var mer panikk, sier Giggs, ifølgeBBC.

Waliseren, som forlot United da José Mourinho erstattet Louis van Gaal som manager i sommer, peker på at Moyes startet i motbakke.

– David kom inn uten innsidekjennskap om hvordan United-stallen fungerte. Han startet med blanke ark. Han visste ikke når den og den spilleren trengte hvile, han visste ikke hvem som trengte oppmuntring, sier Giggs.

Moyes fikk sparken våren 2014, da United-styret var ikke fornøyd med det skotten hadde oppnådd. «De røde djevlene» endte på en skuffende 7.-plass i serien i 2013/2014-sesongen, sesongen etter at Ferguson hadde ledet laget til nok en tittel. Giggs ledet for øvrig laget i de siste fire kampene etter Moyes' exit i 2014. (©NTB)

Hør Aftenpodden Sport: Tror journalistene på Johaug?

Publisert:
  1. Engelsk fotball

Mest lest akkurat nå

  1. Denne gjengen skal bli yrkessjåfører, men det kan oppstå problemer for andre som vil følge samme spor

  2. Trafikknedgang for Høgsfjord-sambandet

  3. – Vulkanutbruddet og tsunamien er en katastrofe uten sidestykke

  4. Viking tar med ung storscorer til Spania

  5. Kommunen snur – Ellen Marie (102) får plass på sykehjem likevel: – Nå kan jeg slappe helt av

  6. - Den mest kunn­skaps­rike vi kjente