Derfor mener ekspertene Pogbas rekordovergang kan forsvares

Debatten raser etter at Manchester United kjøpte Paul Pogba for rekordsum.

UNITED-KLAR: Paul Pogba.
  • Eivind Hustad Evjen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Debatten raser etter at Paul Pogbas overgang fra Juventus til Manchester United ble bekreftet. En prislapp på svimlende 100 millioner euro gjør at den franske midtbanespilleren blir verdens dyreste fotballspiller gjennom tidene.

Nå strides både lærde og supportere om 23-åringen kan forsvare en sum på nærmere en milliard norske kroner.

— Typisk superstjerne

Redaktør i Juventus Norge, Kim-Andre Østbye sier først og fremst at han er lei seg for at de har mistet en stjernespiller.

— Pogba er en av verdens aller beste spillere, og det er utrolig kjedelig at han forlater oss, sier Østbye, men erkjenner:

— Han er en spiller som ønsker å oppnå berømmelse og sette rekorder. Derfor er det forståelig at han velger å bytte klubb i en overgang som sørger for nettopp det. Samtidig mottar Juventus en pengesum som gjør at supportene forstår salget.

- Verdt en milliard

Østbye mener at Pogba er så god at han er verdt en milliard norske kroner.

— For å være helt ærlig så tror jeg det er verdt det. Han er så ung og kommer til å bidra i flere år for klubben. I tillegg har han et stort gjensalgspotensial hvis han stagnerer, påpeker Juventurs Norge-redaktøren.

Han sier også at han er overrasket over at United var villige til å slå så mye penger i bordet for en spiller som de lot gå gratis.

— Jeg så for meg at Real Madrid, Barcelona og kanskje Paris-Saint Germain var de som kom til å krige om signaturen hans.

Les også

Verdens dyreste fotballspiller klar for Manchester United: - Jeg vil vinne titler

— Summer til å bli småkvalm av

Fotballekspert Lars Tjærnås mener at prisgaloppen på fotballspillere for lenge siden har oversteget all fornuft.

— Sammenligner du det med alt annet i verden er det uforholdsmessig dyrt, sier Tjærnås i en mail til Aftenposten, og legger til:

— Og det er summer til å bli småkvalm av.

På spørsmål om han synes at Pogba kan forsvare prislappen sin, antyder fotballeksperten imidlertid at midtbaneeleganten var verdt det:

— Det er så enkelt som at en spiller er verdt det kjøperen vil betale. Og jeg vet selvsagt at dette er et kjøp som også vil generere inntekter. Han kommer til å selge en haug med drakter, han genererer interesse og omsetning ytterligere. Og viktigst av alt - han øker sjansen for å vinne pokaler samt klatre på tabellen, noe som igjen gir inntekter.

- Utvilsomt verdt det

Redaktør for united.no Dag Langerød er storfornøyd med signeringen av superstjernen. Han har ingen problemer med den skyhøye prisen.

— Det er ikke noe tvil om at det er verdt det. Han er ung, leverer meget gode tall for å være midtbanespiller og kompletterer laget Mourinho har formet, mener Langerød.

Han er fullt klar over at ikke Pogba leverer målpoeng av samme kaliber som Gareth Bale, Cristiano Ronaldo og Neymar som hadde en prislapp av lignende dimensjoner.

— Men hvem var den viktigste spilleren for United i 1999 da Solskjær avgjorde Champions League-finalen? Jo, Roy Keane. Han scoret ikke mange mål, men han var motoren i laget. Jeg mener Pogba har potensial til å bli like viktig for klubben som Roy Keane var, fastslår United.no-redaktøren.

Paul Pogba kommer sannsynligvis til å debutere i sesongåpningen mot Bournemouth 14. august.

Publisert:
  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United

Mest lest akkurat nå

  1. Har ventet i fem måneder, får ikke åpne ferdig sushi-restaurant

  2. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård

  3. Politiet orket ikke å sjekke alle filene

  4. Viking-unggutt bytter klubb

  5. Det er ikkje meininga ein skal bli rørt over at staten lar friske barn få bevega seg fritt

  6. – Han var en mann som aldri ga seg, en drømmer