Argentineren som produserer engelske landslagsspillere

Englands mest betydningsfulle manager er ikke Roy Hodgson. Det er Mauricio Pochettino.

Mauricio Pochettino er ikke redd for å gi unggutter sjansen. Tottenham har det yngste laget i Premier League - og har så langt gjort sine saker bra i ligaen.
 • Tore Strand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Skulle det engelske landslaget endelig oppleve suksess under EM-sluttspillet til sommeren, så har de mye å takke Tottenham-manager Pochettino for.

Siden starten av 2013/14-sesongen har 16 spillere fått sin første landskamp under den engelske landslagssjefen Ray Hodgson. Ti av disse spilte for Mauricio Pochettino da debuten fant sted.

Les også

Tjærnås' dom: Kun én nordmann får plass på Skandinavia

Søndag leder argentineren sitt Tottenham-mannskap i et prestisjefullt London-derby mot West Ham.

Fire engelskmenn og en argentiner jubler for scoring.

Det med det yngste laget i Premier League. Spurs stiller med et mannskap som i tillegg til å ha produsert nye engelske landslagsspillere, også puster topplagene i nakken, og ikke har tapt siden åpningskampen mot Manchester United.West Ham har også levert solide saker i høst, ligger kun bak Tottenham på dårligere målforskjell. Klubben kan se tilbake på sterke bortetriumfer mot lag som Arsenal, Liverpool og Manchester City, og har slått Chelsea hjemme. Skal det bli poeng på White Hart Lane, må laget til Slaven Bilic både jobbe knallhardt, og vise seg fra sin beste side.

Les også

TV 2-profil: - Skal jeg virkelig dø her?

Lett spill

For Tottenham har endret stil etter at Mauricio Pochettino ble Spurs-manager i mai i 2014. Tidligere var Tottenham et lag som til tider spilte briljant fotball, men som ikke alltid sto distansen. På Old Trafford forteller en om en tid der Sir Alex Ferguson slapp å komme med en lang, formanende tale før kampstart da laget fra Nord-London gjestet Manchester.

– Lads, it's only Tottenham, skal han visstnok ha sagt en gang, og det var alt han hadde på hjertet før hans elever i rødt løp ut og beseiret Spurs.

Slik er det ikke lenger. Via to sesongoppkjøringer med to og tre økter for dagen, og tøff trening også i sesongen, har Tottenham under Pochettino blitt ett av de best trente lagene i Premier League. I sin tid som Southampton-sjef sørget Pochettino i 2013-14-sesongen for at hans lag løp mer enn motstanderne i 37 av 38 ligakamper. På den tiden var de tilsvarende tall for Tottenham 10 av 38, men nå er det vesentlig endret.

Tall fra tidligere i høst viste at på de 45 første kampene under sin argentinske trener, løp Tottenham mer enn rivalene i 40 av de kampene.

Les også

Tidligere Premier League-stjerner risikerer milliardtap

Ros

– Lagene til Pochettino jobber knallhardt, noe en ikke har forbundet med Tottenham tidligere. Kanskje er de ikke like god som de beste Tottenham-årgangene ennå, men Pochettino har bygget en solid grunnmur som gjør at fremtiden ser lys ut for klubben, sier Sky Sports-ekspert og tidligere Manchester United-spiller Gary Neville, og legger til.

– Jeg tror Tottenham-fansen er mer glad i Pochettino enn i noen spiller.

Harry Redknapp var populær på White Hart Lane. Dagens Tottenham-sjef Mauricio Pocchetino har fått en høy stjerne på kort tid.

Da Pochettino kom til Tottenham var han den fjerde manageren på fem år. Det var tydelig at klubben satset alt på sin nye sjef som de ga en femårskontrakt. Via moderne treningsmetoder og en arv fra et av Pochettino sine store forbilder, Marcelo Bielsa, har argentineren bygget et lag med unge, treningsvillige, og sultne spillere.Harry Kane, Dele Alli, Eric Dyer, Ben Davies og Nabil Bentaleb er alle 22 år eller yngre, Erik Lamela og Christian Eriksen er 23, Ryan Mason 24, og backene Danny Rose og Kyle Walker 25. Selv veteraner som keeper og kaptein Hugo Lloris, og midtstopper Jan Verthongen, er under 30. ## Tydelig filosofi

I sine tidligere klubber Espanyol og Southampton satset Pochettino på unge, lovende spillere. Over et dusin unggutter fikk sin debut på førstelaget til Espanyol mens Pochettino var sjef, og det gode ungdomsakademiet i Southampton var en av grunnene til at han tok managerjobben på St. Mary's.

– Jeg er ikke redd for å bruke unggutter. Så lenge du har et stort, veldrevet akademi, så må du bruke det. Det viktigste er å fortelle de unge spillerne at vi som trenere har tro på dem. Så må de gradvis bli vant til treningsdosene, og da betyr det ikke stort om de er 17, 18 eller 19, sier Pochettino i et intervju med Independet.ie., og legger til:

– Vi i klubben blir alle glade når de får sin debut på førstelaget, og stolte når de tar steget opp på landslagene. For klubben og for supporterne er det noe stort som da skjer.

Engelsk suksess i Frankrike til sommeren vil bety at mange har mye å takke Mauricio Pochettino for.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Mauricio Pochettino
 3. Tottenham Hotspur FC
 4. Southampton FC

Mest lest akkurat nå

 1. Mor og datter på Lura står bak den reneste rumpe-feber med disse kreasjonene

 2. Ole Kallelid er død

 3. Dette talentet gjør alt for å nå drømmen

 4. Kurt Kristensen er død

 5. Trøtt mann nektet å forlate taxi, sparket politibetjent

 6. Pfizer ønsker årlig vaksine framfor påfylling