Maaseide og Haugen Aas til kvalifisering

Lokale Benedicte Maaseide (19) og Hanne Haugen Aas (27) er klar for tirsdagens kvalifiseringsrunde til Stavanger Major.

Publisert: Publisert:

VIDERE: Benedicte Maaseide, til høyre, og makker Hanne Haugen Aas kan juble for at første mål i Stavanger Major er nådd. Foto: JON INGEMUNDSEN

  • Jan-erik Larsen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

STAVANGER (Aftenbladet): De to sandvolleyjentene vant 21-15 og 21-13 over Hjortland/Helland-Hansen og slo senere mandag det andre norske paret, Ulveseth/Skjong med 22-20, 21-15. Nå må de vinne to nye kvalifiseringskamper tirsdag for å komme til hovedrunden onsdag.

De to møter Evgenia Ukolova og Ekaterina Birlova fra Russland klokken 12.30 tirsdag i sin første kamp i kvalifiseringen. Russerne er ranket som nummer 23 i verden.

— Det blir vanskelig å komme så langt, men vi har såklart en sjanse. Vårt hovedmål her i Stavanger var å komme inn i de kvalifiserende kampene, og det klarte vi. Så får vi se hva vi makter mot verdens aller beste. Vi møter jo lag som i utgangspunktet er bedre enn oss, sier Benedicte Maaseide og Hanne Haugen Aas til Aftenbladet.

De var aldri truet i den første kampen, og komfortabelt 21-15 og 21-13 over Hjortland/Helland-Hansen. De ble jevnere mot Sulveseth/Skjong, men Maaseide/Haugen Aas dro det jevne førstesettet i land med 22-20 og fulgte opp med 21-15 i det andre.

— Vi var litt nervøse i den andre kampen, og spillet vårt bar nok litt preg av at vi var redde for å tape. Men heldigvis holdt de, sier de to lokale håpene.

Tirsdagens kvalifisering starter klokken 10 og skal vare til 15.00.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Familien savner svar etter at sønnen ble funnet død

  2. «Alle» vil gå på denne linja på videregående: – Appellerer til ungdom

  3. – Her vil vi ikke være verneverdige

  4. Rogfast skal være klar i 2031

  5. «Varsellampene er fleire. Og me kan koma til å høyra meir om QAnon. Det er mørkt nedst i kaninholet»

  6. Han vil ha store deler av Sirdal ut av Sirdal – og inviterer til folkeavstemning

  1. Volleyball