Derfor går det mot ny klubb for Finne

Agenten antyder at spisstalentet kommer til å forlate Köln i januar.

PÅ VEI BORT: Bård Finne jubler for scoring i Köln-drakten mot Bayer Leverkusen i vår. Nå går det mot klubbskifte.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Sportslig har det vært en tung høst for spisstalentet Bård Finne (20). I Bundesliga-klubben Köln er han blitt skjøvet langt bak i rekken, og har — med unntak av i cupen og på annetlaget - ikke spilt et eneste minutt så langt denne sesongen.

Derfor føler spilleren nå at tiden er inne for å bytte klubb. Når overgangsvinduet åpner i januar, vil Bård Finne etter alle solemerker forlate Köln.

— Akkurat nå er Bård i en situasjon der han må spille mer enn han gjør. Vi ser på muligheter for å bytte klubb i løpet av januar, enten det er på lån eller permanent, sier Stig Lillejord, spillerens agent.

Kan bli permanent overgang

Han var så sent som i starten av desember i Tyskland for å diskutere den tidligere Brann-spillerens fremtid med Kölns sportssjef, Jörg Schmadtke.

Siden har det kommet interesse fra flere klubber på nest høyeste nivå i Tyskland.

— Hvis han ville ha byttet i klubb i dag, så kunne vi gjort det. Interessen for ham er stor, sier Lillejord.

Men enn så lenge sitter de på gjerdet og venter på det rette tilbudet. Den tyske avisen Express skriver at kultklubben St. Pauli er blant de interesserte, men Lillejord ønsker ikke å kommentere klubbnavn.

— Det er viktig at vi ikke tar en forhastet avgjørelse. Om han skal flytte på seg, er det viktig at det er til den riktige klubben. Så før en endelig avgjørelse blir tatt, må vi snakke med treneren til den aktuelle klubben for å høre hans tanker, sier agenten.

- Når kan vi vente en avgjørelse?

— Det kommer nok ikke til å skje noen bevegelser med en gang vinduet åpner, men kanskje etter et par-tre uker. Da har vi kjøpt oss litt tid.

På ferie

Den tyske Bundesligaen har nå vinterpause, og verken Köln eller andre aktuelle klubber skal i aksjon igjen før 31. januar. Derfor har ikke Finne noe hastverk.

Forrige høst var situasjonen ganske lik for 20-åringen, men da imponerte han såpass på klubbens vinterleir at han fikk flere sjanser til våren. Lillejord tar ikke sjansen på at det skjer igjen.

— Siden den gang har det kommet enda en spiss foran ham i køen. Veien inn på laget virker å være lang, sier agenten.

Finne, som har halvannet år igjen av kontrakten med Köln, er nå på ferie. I januar drar Lillejord til Tyskland for å diskutere situasjonen ytterligere.

Tidligere i vinter utelukket agenten en retur til Brann. Selv med lite spilletid, var Finne fornøyd med hverdagen i Köln.

— Jeg har en meget god hverdag i Köln. Treningene gjør at jeg hele tiden tar steg. Jeg føler fortsatt at jeg bare blir bedre av å være her, sa spissen tidligere i desember.

Publisert: