Utrøstelig Klæbo tabbet seg ut og tapte på målstreken: - En juniorfeil

Stoppet opp like før mål og måtte se seg slått av Aleksandr Bolsjunov.

INNSER TABBEN: Johannes Høsflot Klæbo stoppet nærmest opp like før mål og tillot Aleksandr Bolsjunov (i rød drakt) å snike seg foran.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Johannes Høsflot Klæbo klarte ikke å åpne årets verdenscupsesong der han slapp i fjor.

Fjorårets verdenscupvinner åpnet offensivt i finalen i finske Ruka og så ut til å ha full kontroll da han satte inn sitt vanlige klassisk-rykk i den siste motbakken.

Men Bolsjunov holdt følge inn mot mål, og da Klæbo nærmest stoppet opp like før mål, snek russeren seg foran og knep seieren.

– Det er en juniorfeil av Klæbo, utbrøt NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

DUELL: Johannes Høsflot Klæbo stopper opp for å kikke seg rundt. Til høyre for trønderen kommer Aleksandr Bolsjunov i enorm fart og rykker forbi.

22-åringen fra Byåsen virket sikker på seier og reiste seg opp for å titte uten å se noen konkurrenter. Men Bolsjunov, som er født i samme år som Klæbo, kom forbi i voldsom fart på høyresiden.

– Det er en kjempebrøler, og han er naturligvis svært irritert på seg selv. Han ga vekk seieren, fortsatte Torgeir Bjørn.

TV-bildene viste at sprinttrener Arild Monsen var borte og trøstet en svært skuffet Klæbo etter finalen.

– Jeg vil bruke ordet lærepenge, og jeg håper det aldri skjer igjen, sa en bestemt Monsen til pressekorpset etter løpet.

Hovedpersonen innrømmet selv tabben.

– Det er surt med andreplass når jeg gjør den bommen. Det er urutinert av meg å se meg til den ene siden og ikke til den andre, sier Klæbo til NRK.

– Jeg blir naturligvis forbannet, men jeg gjør ikke den feilen igjen, sier han.

SLÅTT: Det ble en nedtur for Johannes Høsflot Klæbo i verdenscupåpningen i Ruka lørdag. Aleksandr Bolsjunov (nr. 3) kan juble for seier.
Les også

Endelig opptur for Petter Northug: - Det er brutalt

Eirik Brandsdal tok tredjeplassen, Emil Iversen ble nummer fire og Sondre Turvoll Fossli nummer seks. Russiske Gleb Retivykh var den siste løperen i finaleheatet. Han snek seg inn blant nordmennene og tok femteplassen.

Arild Monsen kunne, til tross for Klæbos tabbe, glede seg over den gode norske innsatsen.

– Veldig gledelig med Brandsdal. Jeg er utrolig godt fornøyd. Det har vært en kjempedag, sier landslagstreneren.

SKUFFET: Johannes Høsflot Klæbo er for en gangs skyld ikke på toppen av pallen i sprint. Russiske Bolsjunov får her sin premie.
Les også

Nå forsøker konkurrentene å kopiere Klæbos spesielle teknikk: – Han har inspirert mange

Tøffe heat

Klæbo dominerte fra start lørdag og leverte en prolog det luktet svidd av. Storfavoritten var over tre sekunder raskere enn nestemann.

Klæbo og Brandsdal hadde full kontroll i det første kvartfinaleheatet, mens semifinalen mot Bolsjunov ble knallhard. Russeren presset Klæbo helt inn og var kun ett hundredel bak i mål.

Eirik Brandsdal og Sondre Turvoll Fossli gikk til finalen på tid fra den første semifinalen.

I den andre semifinalen leverte Emil Iversen en solid prestasjon og tok seg til finale sammen med russiske Retivykh. Svenske Calle Halfvarsson røk ut.

Kasper Stadaas, Sindre Bjørnestad Skar og Finn Hågen Krogh tok seg videre fra prolog, men røk ut i kvartfinalen.

Martin Løwstrøm Nyenget gikk ut allerede i prologen i Ruka.

Publisert: