Sveriges trener: - Helt feil å kalle Ødegaard for «den nye Zlatan»

Erik Hamrén tror det blir lenge til vi får se en nordisk spiller som Zlatan Ibrahimovic

Martin Ødegaard (16) og Zlatan Ibrahimovic (33) er blant de mest omtalte idrettsprofilene i henholdsvis Norge og Sverige.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

I sammenheng med mandagens landskamp mellom Norge og Sverige har medier i begge landene stilt seg spørsmålet: «Kan Martin Ødegaard bli den neste store nordiske fotballstjernen etter Zlatan Ibrahimovic?»

På en pressekonferanse i Oslo lørdag ble Sveriges landslagssjef Erik Hamrén spurt om Norges tenåringsstjerne.

— Jeg synes det er helt feil å kalle noen det (den nye Zlatan, journ. anm.). Se på kroppsstørrelsen til de to, de er bygget opp helt forskjellige, sier Hamrén, med henvisning til at Ødegaard er 1.70 meter mens Zlatan rager 1.95 over bakken.

Les også

Martin Ødegaard: - Benitez er en dyktig manager

Høgmo mener Zlatan er tidenes beste

Få nordiske spillere har klart å matche Zlatan Ibrahimovic' karrière i europeisk fotball.

Erik Hamrén møtte pressen lørdag før vennskapskampen mot Norge.

Beundringen for Zlatan er åpenbart stort i den norske landslagsleiren. Tidligere denne uken sa Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo at Zlatan trolig er tidenes beste spiller fra Skandinavia. Martin Ødegaard beskrev den svenske stjernen som «et stort forbilde».

Zlatans merittliste er imponerende.

Den svenske spissen har for eksempel seriegull i Spania, Italia, Frankrike og Nederland.

— Zlatan er Zlatan, sier Hamrén.

— Det kommer aldri til å finnes en ny Zlatan på denne måten, sånn som han har spilt og dominert. Det kommer til å ta lang tid før vi får en spiller av den storheten og kvaliteten, fortsetter Hamrén, som trente Rosenborg med gode resultater fra 2008 til 2010. Hamrén varslet også at Zlatan kommer til å spille på Ullevaal mandag, men det er usikkert hvor lenge PSG-stjernen blir på banen.

— Zlatan er sugen på å spille, sier Hamrén.

Les også

Ødegaard blir ambassadør for å bedre folkehelsen: - Stolt av å få være med på dette

— Vi har ingen i Real Madrid

Martin Ødegaards kometkarrière har vekket oppsikt langt utenfor Norges landegrenser. Hamrén fikk også spørsmål om hvorvidt han ser noen svenske talenter av samme klasse.

— Vi har ingen som spiller i Real Madrid hvert fall. Men vi har bra talenter på gang. Det viser vi når vi kvalifiserte oss til U21-EM igjen nå i sommer og slo ut et så sterkt land som Frankrike. Jeg forventer meg mye av spillerne som er med i U21-EM i sommer, noen av de som allerede er med i A-landslaget, kommer til å være med fremover.

Norge skal ikke spille U21-EM i Tsjekkia i sommer, etter at Portugal ble for sterke i kvalifiseringen. Sverige er i gruppe med England, Italia og Portugal i mesterskapet.

Publisert: