Slik blir Real Madrid-stjernenes lynvisitt i Oslo

Martin Ødegaard og resten av Real Madrid har et stramt opplegg under helgens besøk i Norge.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Søndag spiller Real Madrid sin siste treningskamp før seriestart mot Vålerenga foran et fullsatt Ullevaal.

Real Madrid har lovet å stille med sitt sterkeste mannskap. Cristiano Ronaldo har den siste uken slitt med en ryggskade, og var ikke med da Rafael Benítez' mannskap møtte Tottenham og Bayern München i Tyskland tidligere i uken.

Portugiseren skal imidlertid ha et brennende ønske om å være involvert i generalprøven i Oslo, og jobber knallhardt for å bli klar til kampen.

Det er med andre ord all mulig grunn til å håpe at Ronaldo sitter på flyet mot Oslo lørdag.

Les også

Spansk storavis: Real Madrid har tatt beslutningen om Ødegaards fremtid

Pressekonferanse med Benítez

Real Madrid-spillerne var fredag tilbake på treningsfeltet på Valdebebas i Madrid, og lørdag reiser de videre til Oslo. Det blir siste del av en sommerturné som har tatt stjernene til Australia, Kina og Tyskland. Ifølge Marca har Real Madrid-troppen tilbakelagt 44.834 kilometer i løpet av sommeren.

Rafael Benítez er Real Madrids nye trener.

Det er ikke lagt opp til noe eget medieopplegg med Real Madrid-spillerne under oppholdet i Oslo. Lørdag kl. 19.30 avholdes en pressekonferanse med Benítez i Oslo.Det er heller ikke åpnet for et eget opplegg der supportere kan få autografer fra Real Madrid-stjernene. Det eneste er et «meet and greet»-arrangement på lørdag, der to personer som har kjøpt billetter til kampen trekkes ut til å møte noen av spillerne.

Real Madrid-supportere kan lørdag fra kl. 20.00 samles på Sentrum Scene. Det er plass til drøyt 1000 stykker, og arrangementet er i regi av Real Madrids norske supporterklubb. Det må kjøpes billett for å komme inn på arrangementet.

Les også

Fullstendig utsolgt på Ullevaal - men usikkert om Ronaldo kommer

— Stramt opplegg

Søndag er det kampdag. Avspark er 15.00, og stadionportene på Ullevaal åpner to timer før. I etterkant av kampen vil det være en 15 minutters lang pressekonferanse med Benítez. I intervjusonen vil i utgangspunktet kun Vålerengas spillere være tilgjengelige.

Søndag kveld reiser Real Madrid-troppen tilbake til Madrid for å forberede seg til ligaåpningen mot Sporting Gijón 23. august. Real Madrids stjernegalleri vil altså være i Oslo i litt over et døgn.

— Det er et stramt opplegg fra Real Madrid. Vi har ansvaret for arrangeringen av kampen, opplyser Anita Alexandersen, arrangementsansvarlig i Vålerenga.

Forventer et par millioner i overskudd

Ifølge VG har Vålerenga betalt hele 12 millioner kroner for å Real Madrid til Norge.

– Vi har kostnader ved å få Real Madrid til å komme, kostnader på folk som skal hjelpe til rundt arrangementet og kostnader ved bruk av Ullevaal stadion. Det er ikke sånn at vi satser på å tjene masse penger på dette. Vi jobber for å dekke inn utgiftene, sa Vålerengas salgssjef Glenn Jensen i slutten av juni.

– Blir det fullsatt, så tjener vi kanskje et par millioner kroner på det. Tidligere har vi anslått at vi må få 21-22.000 tilskuere for å gå i null, sa Jensen til Aftenposten.

- Sikker på at Ødegaard spiller

Det står ikke i avtalen mellom Vålerenga og Real Madrid at enkeltspillere må få spilletid, men det er ventet at Real Madrid stiller med et sterkt mannskap. Karim Benzema, Pepe og Fábio Coentrão er ute med skader.

Martin Ødegaard kommer tilbake til Norge når Real Madrid skal møte Vålerenga.

Martin Ødegaard har bare spilt 45 minutter i løpet av Real Madrids sesongoppkjøring, men vil høyst trolig få spilletid mot Vålerenga.— Jeg er ganske sikker på at han får spille. Det er nesten Ødegaard alene som har gjort denne kampen mulig. Hvis han ikke spiller er det meget rart, fastslår Magnus Kragtorp, president i Real Madrids norske supporterklubb.

- Ødegaard har fått beskjed om å bli

Ødegaard virker ikke å være en del av Benítez' umiddelbare førstelagsplaner for den kommende sesongen, og det har vært debattert om det norske stortalentet bør bli værende eller leies ut til en annen toppdivisjonsklubb.

Madrid-avisen AS meldte fredag at Real Madrid skal ha bedt Ødegaard om å bli under Zinedine Zidanes ledelse på annetlaget Castilla. Ødegaard skal ha fått beskjed om at han fortsatt skal få trene med førstelagsstjernene, og at han også kan få muligheten til førstelagsspill i Copa del Rey, den spanske cupen.

Det skal ha bidratt til å overbevise Ødegaard og faren Hans Erik om å droppe utlånsplanene.

— Vi har Mayoral, Asensio og Ødegaard som vi må vurdere og bestemme oss for hva vi skal gjøre med. De er spillere av kvalitet: talentfulle og unge. Vi må bestemme oss for hva som er best for dem og for klubben, uttalte Benítez tidligere i uken.

Publisert: