Skremte Jesus, vant Villa-folket

Tim Sherwood er manageren som er i ferd med å redde Aston Villa.

- Jeg trodde han skulle gi meg en springskalle. Han kjeftet og smelte, og var ikke tam, sa Jorge Jesus (t.v) etter møtet med daværende Tottenham-manager Tim Sherwood (t.h) i fjor.
 • Tore Strand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Benfica-manager Jorge Jesus trodde han skulle få juling da han møtte en manager med engasjement langt over gjennomsnittet.

Tim Sherwood er manageren som er i ferd med å redde Aston Villa, og samtidig gi fansen håp om klubbens første FA-cuptriumf siden 1957. Første hinder i veien for mer Villa-suksess er møtet med Liverpool i dagens Wembley-semifinale i FA-cupen.

Direkte kl. 16: Aston-Villa-Liverpool

Tim Sherwood begynner å få sving på Aston Villa. Søndag er Liverpool motstander i FA-cupen.

Liverpool-manager Brendan Rodgers er imidlertid en rolig kar som neppe lar seg skremme selv om han møter en kollega som hopper og spretter, kjefter og smeller, og som ikke kvier seg for å gå i verbale dueller med de fleste. For temperamentet til Tim Sherwood er det ikke noe å utsette på.Det fikk Jorge Jesus merke da hans Benfica møtte et Tottenham-lag, der Tim Sherwood var manager, i åttedelsfinalen i europaligaen i forrige sesong. En Benfica-scoring fikk Jesus til å danse vilt på sidelinjen, og Tim Sherwood oppfattet det hele som en provokasjon. Han spratt over i Benfica-sonen og Jorge Jesus forteller nå i ettertid til magasinet Four Four Two hvordan han opplevde situasjonen.

Les også

Southampton sakker akterut i Champions League-jakten

Springskalle

— Jeg trodde han skulle gi meg en springskalle. Han kjeftet og smelte, og var ikke tam, sier Jorge Jesus som så sitt lag vinne 3-1. Det førte til flere jubelscener, og Sherwood uttalte etter kampen at han ikke hadde noe respekt for portugiseren.

Jorge Jesus har siden fått episoden på avstand, og gir faktisk Sherwood kreditt for hans reaksjon.

— I ettertid respekterer jeg ham. Han var en tøffing, og jeg endte egentlig opp med å like ham, sier Jorge Jesus.

Som spiller var Tim Sherwood av samme kaliber. Hans lederegenskaper bidro til at han som kaptein førte Blackburn til ligatittel i 1995. Karrieren som manager har ikke helt slått rot ennå. Hans engasjement i Tottenham endte med at han ikke fikk fornyet tillit sist sommer da klubben heller valgte å hente Mauricio Pochettino fra Southampton.

Les også

Benteke reddet Villa med hat trick mot QPR

Tøffe Tim

— Valget er jeg uenig i, men jeg har respekt for at Tottenham ville videre uten meg som manager. Det er en stor klubb som jeg kun har positive ting å si om, sa Sherwood i ettertid.

Tøffe Tim er ikke den som bruker tiden på sutring og mimring, og han var aktuell til flere attraktive jobber før han slo til hos Aston Villa. Storklubben i Birmingham slet tungt, og da Paul Lambert fikk sparken, overtok Sherwood i februar.

Så langt har han lykkes. Villa ligger seks poeng over nedrykksstreken, og klubben har endelig sjansen til å vinne noe igjen.

Til salgs

Mange trodde Aston Villa skulle oppleve bedre tider da amerikaneren Randy Lerner kjøpte klubben i 2006. Men verken Martin O'Neill, Gérard Houllier, Alex McLeish eller Lambert har lyktes. Randy Lerner selv ønsker nå å selge klubben, men så langt har ikke investorer som er villig til å betale et sted mellom 150 og 200 millioner pund, dukket opp.

Dermed må de stole på at Tim Sherwood kan ta klubben nye steg videre. Han synes å ha hatt god innvirkning på lagets mest sentrale spiller, Christian Benteke, for belgieren har med sine scoringer sørget for at Villa-veien ikke er så humpete som den var for bare noen uker siden.

Spisskompetanse

I Tottenham var det mange som la merke til at etter at Sherwood overtok som manager, blomstret Emmanuel Adebayor. Spissen med de gode kontraktene, var ikke på laget, men under Sherwood viste han igjen hvorfor han tilbake i tid ble spådd en lysende karriere. Sherwood ga også Harry Kane muligheter til å vise seg frem, og mange i og rundt Tottenham mener at uten tilliten fra Sherwood ville sesongens store spiller i Tottenham vært på utlån et eller annet sted.

Den samme innvirkning synes Sherwood å ha hatt på Benteke. På sine siste åtte kamper for klubb og landslag, har kraftspissen scoret seks mål. Sherwood har også hatt suksess med å flytte Gabriel Agbonlahor inn fra kant til en sentral spissrolle i spann med Benteke.

— Tim Sherwood har gitt meg frihet til å dyrke mine beste sider, og oss spillerne troen tilbake. Møtet med Liverpool blir min viktigste kamp i karrieren, sier Christian Benteke til Birmingham Mail.

24-åringen var skadet sist sommer og gikk glipp av Brasil-VM. Nå er han tilbake i sin beste form, og er spilleren Villa-fansen setter sin lit til mot Liverpool.

Ligaen viktigst

— En semifinale på Wembley er en stor begivenhet, men det viktigste for oss er å fornye kontrakten i Premier League. Nå gleder vi oss kun til å møte Liverpool, og det gjør vi fordi vi slo Tottenham sist helg og fikk et forsprang på bunnlagene. Det var den viktigste seieren denne sesongen, og det var første gang jeg kunne benytte meg av samme lag i to kamper på rad, sier Sherwood til Birmingham Mail.

Det kan han ikke gjøre igjen, for Carlos Sanchez fikk rødt kort mot Tottenham og må stå over semifinalen, mens Gabriel Agbonlahor og Ciaran Clark begge sliter med skader som gjør at de er usikre for spill.

Tim Sherwood har fått sving på Aston Villa de siste ukene. Derfor kan fansen endelig se frem til en kamp av en viss betydning igjen. Noe som sikkert også gleder prins William og statsminister David Cameron – begge ivrige tilhengere av tradisjonsklubben fra Villa Park.

FAKTA

Tim Sherwood (46)

Karriere som spiller: Var egentlig Arsenal-tilhenger, men debuterte for Watford. Siden var han tre sesonger i Norwich før han ble ett av de første kjøpene Kenny Dalglish gjorde som ny Blackburn-manager i 1992. Her ble midtbanespilleren Tim Sherwood mer og mer sentral, og var kaptein da Blackburn vant ligaen i 1995. Siden ble han hentet til Tottenham av George Graham. Sammen loste de klubben til ligacupfinalen i 2002 der det ble tap for hans tidligere klubb Blackburn. En feide med Glenn Hoddle førte til at Sherwood valgte Portsmouth. Siden spilte han under Peter Reid i Coventry. Sherwood fikk tre landskamper for England.

Karriere som manager: I 2008 ble han assistent under Harry Redknapp i Tottenham. Siden ledet han klubbens U21-lag helt til finalen i ligacupen der det ble tap mot Manchester United. I desember 2013 overtok han som Tottenham-manager etter at André Villas-Boas fikk sparken. Kontrakten gikk ut sesongen. Sherwood fikk ikke fornyet den, og var nevnt som mulig ny manager i både Queens Park Rangers og Sunderland før han 14. februar takket ja til jobben som Aston Villa-manager.

Les også

 1. Nederlandsk legende med skarp van Gaal-kritikk

 2. Van Gaal: - Umulig å vrake Fellaini nå

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Liverpool FC
 3. Aston Villa FC
 4. Tim Sherwood

Mest lest akkurat nå

 1. Kilder til Aftenbladet: – Ingen nedstengning av samfunnet

 2. FHI i ny omikron­rapport: Alvorlig situasjon – nød­vendig med sterkere til­tak

 3. Fikk hjerte­betennelse etter korona­vaksine: – Må kunne dis­kutere om unge menn bør vak­sinere seg

 4. Vikings nye stortalent: – Kan by på litt show

 5. Rosenberg strammer inn etter 54 smitte­tilfeller på én måned

 6. Alle erstat­nings­krav av­slått: – Fryktelig til­feldig og lite verdig