Nedtur for Bayern mot Nordtveits klubb: Tapte i serien for første gang på 16 kamper

Seiersmaskinen Bayern München tok en pause da de tapte 3-0 mot Borussia Mönchengladbach.

Manuel Neuer og Bayern München gikk på en smell mot Borussia Mönchengladbach lørdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Vi har blitt vant til at Bayern München er helt utilnærmelig i Bundesliga denne sesongen.

Pep Guardiolas stjernegalleri hadde før lørdagens møte med Borussia Mönchengladbach kun avgitt poeng i én av fjorten kamper denne sesongen. Dermed var det ikke mange som levnet Håvard Nordtveit og hans lag store sjanser hjemme på Borussia Park.

Les også

Flere tyr til «gegenpressing»

Svenske scoret

Men det skulle bli en real jubelkveld for hjemmelaget. Svensken Oscar Wendt sendte Borussia opp i ledelsen etter 54 minutter, før Lars Stindl doblet ledelsen etter 66. Så tok det bare to minutter før den tredje satt i kassa, og Bayern lå under 3-0. Franck Ribery fikk sine første bundesligaminutter siden mars da han kom inn med et kvarter igjen å spille, og trengte bare seks minutter på matta før han satte inn reduseringen.

Les også

Forfatter bak Ødegaard-bok fikk sparken: - Uakseptable arbeidsmetoder

Første gang Pep taper i Bundesliga før jul

Men det hjalp ingenting. Bayern tapte for første gang på 16 kamper i Bundesliga. Sist gang var borte mot Freiburg i nest siste serierunde forrige sesong.

— Dette hadde jeg ikke trodd. Er spenninga tilbake med Dortmund-seier over Wolfsburg 18.30 lørdag kveld? spør Europsort-kommentator Eivind Bisgaard Sundet på Twitter.

Dortmund slo Wolfsburg senere lørdag, og er nå fem poeng bak Bayern München.

Ifølge kommentator i samme kanal, Petter Bø Tosterud, var tapet mot Mönchengladbach første gang Pep Guardiola har tapt før jul i Bundesliga.

— Jeg gratulerer Borussia. Vi var gode før pause og skapte mye, men i annen omgang mistet vi ballen for ofte og gjorde det vanskelig for oss selv, sa Bayern-trener Pep Guardiola ifølge NTB.

— Vi hadde en del problemer i første omgang og var heldige som ikke lå under ved pause. Gutta løste det flott i annen omgang. Etter ledermålet steg selvtilliten, og vi greide å punktere kampen, sa Gladbachs suksesstrener André Schubert.

Sosiale medier vet hvertfall å kose seg med et Bayern-tap. Her er et lite utvalg:

Publisert: