Haaland forbløffet super­stjernen

MANCHESTER (VG) Kevin De Bruyne (31) hadde sett ferdighetene til Erling Braut Haaland (22) før sommerens overgang, men Manchester City-bautaen fikk nylig en aha-opplevelse.

FUNNET TONEN: Kevin De Bruyne og Erling Braut Haaland viste hvor giftig de kan være mot West Ham. Her varmer de opp før seieren mot Bournemouth.
Publisert: Publisert:

– Det var sist uke, foran straffen mot West Ham. Jeg trodde helt ærlig at han aldri ville nå den ballen, sier De Bruyne til VG.

– Han er veldig, veldig rask. Jeg visste ikke at han var så rask, forteller 31-åringen og gliser med syv-åtte journalister rundt seg etter 4-0-seieren over Bournemouth.

Se situasjonen De Bruyne sikter til her:

Forrige sesong ble Haaland målt til å være tysk Bundesligas tredje hurtigste spiller med en toppfart på 36,3 kilometer i timen. Til sammenligning løp Robert Lewandowski på 33,46 km/t på sitt raskeste, noe som plasserte den polske spissen på en 164. plass. Kyle Walker har vært ansett som Manchester Citys kjappeste spiller.

På spørsmål om De Bruyne mener Haaland beveger seg enda litt raskere, smiler belgieren.

– He-he. Ikke si det til Kyle. Folk får diskutere det online.

I oppgjøret mot Bournemouth scoret De Bruyne et utsøkt mål med utsiden av høyrefoten etter noen effektive kroppsfinter på Lloyd Kelly (23).

Haaland ble selv snytt for nettkjenning av lagkamerat Phil Foden (22) og hadde bare åtte touch i matchen. Rollen som spydspiss blir omtalt som en tålmodighetsprøve av både trener Pep Guardiola og De Bruyne fordi Haaland ofte vil risikere å være lite involvert i spillet. Mot Bournemouths dyptliggende 5-4-1-formasjon var det Ilkay Gündogan (31) City-spillerne hadde identifisert som mannen som oftest ville bli ledig i mellomrommet, noe som viste seg å være en korrekt antagelse.

– Med måten de organiserer seg på, blir «Gundo» den frie mannen for oss. De spilte veldig sentrert. Siden Erling er midtpunktet, kan ikke forsvarsspillerne støte på Gundo. Det åpnet opp for det første målet vårt på en veldig fin måte, forteller De Bruyne, som diskuterte med blant andre Haaland og Guardiola flere ganger i løpet av matchen.

– Hvis han ser noe og har et øyeblikk til å justere det, vil han prøve å gjøre det, sier midtbanemannen om instruksjonene fra Guardiola.

GIR BESKJEDER: Pep Guardiola brukte innlagte vannpauser i sommersolen på Etihad Stadium til å gi instrukser.

– Må Erling bli vant til så få touch i kamper?

– Ja, men jeg syns han gjorde det bra. Hvis han ikke scorer, vil det alltid bli snakk, men han satte opp det første målet og hadde noen sjanser. Han gjorde det han måtte gjøre. Andre ganger vil han score. Det er alltid godt å ha et midtpunkt som er der foran. På noen av innleggene våre i dag, er han der nesten. Det er alltid veldig vanskelig når lag spiller som Bournemouth. Det er kanskje noe han ikke er vant til fra Tyskland.

– Hvordan var han i garderoben etterpå?

– Han var fin. Det er åpenbart tøft å være midtpunktet i systemet vårt. Vi møter stort sett lag som har 11 mann bak ballen til enhver tid. Uansett antall touch, var han farlig. Han hjelper laget i mange faser. Han klaget ikke. Han hjalp og bidro med en målgivende pasninger, sier De Bruyne til VG.

Overfor BBC får Haaland uhemmet ros av også tyske Gündogan.

– Han gir oss en ny dimensjon. Han gir oss en helt ny kvalitet. Han kommer til å score masse mål. I denne kampen assisterte han meg så jeg vil forsøke å gi ham mange målgivende i fremtiden. Vi er privilegerte som har han. Han er ikke bare en glimrende fotballspiller, men en fantastisk type, sier kampens første målscorer.

Citys neste match er borte mot Newcastle neste søndag.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk