Her så bygden gullet i natt: – Finalen er kronen på verket

I natt samlet «hele Strandvik» seg for å heie frem bygdens Anders Mol og hans makker Christian Sørum til OL-gull.

Den lille bygden innerst i Bjørnefjorden er rigget for OL-finalefest i natt.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Strandvik: Midt i parken i bygden, rett ved Joker-butikken i sentrum, er det satt opp en scene med storskjerm, profesjonelt lyd- og lysanlegg, og med plass til 800 tilskuere i fire ulike kohorter. «Hele bygden» samlet seg for OL-finalen. Det var ingen som skulle sove bort denne historiske sommernatten.

De fikk se Mol seire i to strake sett.

Det startet med en idé om å sette opp en liten skjerm, men i Strandvik er det lov å drømme stort. Det er familien Mol et bevis på.

I løpet av seks dager var drømmen om storskjerm og OL-fest i bygden en realitet, og nå gleder arrangørene seg til å starte den største festen bygden noen gang har hatt.

Sigmund Leigland og Ann Christin Nøss har jobbet hardt for å arrangere Ol-finalefest i Strandvik.

– Vi har hatt mange fester her før, men denne topper alt, sier Sigmund Leigland og smiler.

Han husker da familien Mol flyttet til Strandvik, og forteller at det tok ikke lang tid før det ble bygget fire store volleyballbaner i bygden.

– Så begynte Kåre å arrangere trenerkurs for å få flere som kunne trene barna. Familien har betydd veldig mye for bygden, sier Leigland.

– En gigant og en forsvarsløve

Mamma Merita Berntsen Mol så kampen i Strandvikparken sammen med hele familien, foreldrene til Christian Sørum, Marianne og Espen, kjæresten til Anders, Vipers-spiller Karoline Olsen, og resten av bygden.

Berntsen Mol vet hvordan det føles å spille med flagget på brystet i det gjeveste mesterskapet. Hun har flere landskamper bak seg og deltok blant annet i OL i Atlanta i 1996.

– Du spiller ikke bare for deg selv, men for nasjonen, alle de som har støttet deg, sponsorer og støtteapparat. Det føles større enn en vanlig turnering, sier hun.

Volleyballsatsingen er et lagarbeid som hele familien Berntsen Mol er sammen om.

Hun er en del av teamet rundt Beachvolley Vikings, det norske landslaget i sandvolleyball, med det mentale som ansvarsområde.

– Finalen blir kronen på verket. Det er helt fantastisk at de har klart å nå så langt, sa mamma Mol stolt på forhånd.

Bygden er pyntet til strandvolleyball-finale på alle mulige vis.

Lite søvn

Finalen startet 04.30. Det var få i bygden som trodde det blir mye søvn i løpet av natten.

– Jeg skal prøve å sove litt, men tror det blir vanskelig. Enn så lenge er jeg ikke nervøs, men jeg merker at det nærmer seg, sa Melina Mol (15). Hun er lillesøsteren til Anders Mol, og allerede stolt over alt storebroren har fått til.

– Jeg er stolt uansett hvordan det går i natt. Det er så utrolig bra det de har fått til, sa hun før triumfen.

Skjermen ble større enn først planlagt. Det er alle i bygden veldig fornøyde med.

Volleyball-feber

Det er sandvolleyball-feber i bygden, men ikke bare fordi det er OL og Norge er i finalen. I Strandvik har volleyball tatt den plassen fotball har i andre bygder. Her er blokk og smash viktigere enn presise pasninger og lekre scoringer.

Lillesøster Melina kom akkurat hjem fra junior-NM med gull i U17-klassen og sølv i U19-klassen. Hun er bare en av svært mange fra Strandvik som hevder seg i idretten.

Alle finalene i junior-NM 2021, med unntak av U17-gutter, hadde Strandvik-spillere representert.

15-åringen sier at innbyggerne i bygden er gode på å følge opp og støtte alle utøvere, ikke bare de som hever seg i toppen.

– Alle vet hva som skjer og alle følger med. Det er veldig kjekt.

Festen arrangeres midt i den vesle bygden.

Men i natt var hele bygdens oppmerksomhet rettet mot Tokyo. Nærmere 800 samles foran storskjermen for å heie sammen med familie og venner i den vesle bygden med 500 fastboende.

– Det er vanskelig å sette ord på hvor stort dette er. Det er helt fantastisk, sier Leigland.

Publisert: