Hovland med super­runde: Spilte seg kraf­tig opp­over

Viktor Hovland (24) startet rufsete i ukens turnering på PGA-touren, men leverte virkelig varene på den andre runden.

IMPONERTE: Viktor Hovland gikk syv slag under par på fredagens runde.
Publisert: Publisert:

Etter den første runden i The Genesis Invitational på PGA-touren, lå Viktor Hovland på en delt 61. plass etter en runde på par. Langt bedre gikk det på den andre runden for Hovland. Med en bogeyfri 64-runde, syv slag under par, har han spilt seg inn blant de ti beste. Da Hovland var ferdig med sin runde lå han på en delt fjerdeplass, men han har siden blitt skjøvet ned på en delt syvendeplass.

– Det var ganske frustrerende i går. Disse banene er virkelig vanskelige hvis du er ute av posisjon hele dagen, som jeg for det meste var i går. Det var en kamp hele veien. Men i dag fikk jeg en god start, og jeg stolte også på det jeg gjorde i går og har jobbet med hele uken. Det ga utbytte, sier Hovland til arrangøren.

Selv om Hovland leverte en meget god runde fredag, har han fremdeles langt opp til teten. Joaquín Niemann leder turneringen for øyeblikket, hele 16 slag under par. Cameron Young ligger to slag bak Niemann.

– Hvis jeg spiller slik som jeg gjorde i dag de neste dagene, så kan det bli interessant. Men ja, 16 under par etter to dager, det er litt av en score, sier Hovland.

The Genesis Invitational er blant de største turneringene på PGA-touren, og alle spillerne som er topp ti på verdensrankingen – inkludert Hovland som er rangert som nummer fire i verden – deltar i turneringen. Premiepotten i turneringen er på hele 107,9 millioner norske kroner, hvorav vinneren stikker av med 19,4 millioner norske kroner.

I FLYTSONEN: Viktor Hovland fant virkelig flyten på greenen og gikk syv slag under par på fredag.

Hovland klarte i forrige uke ikke cuten i Phoenix Waste Management Open, etter at han hadde vunnet tre av de siste fem turneringene han hadde spilt før det. Det var første gang siden U.S. Open i fjor at Hovland ikke fikk spille alle fire rundene i en turnering. Den gang var det en øyeskade som satte stopper for Hovland, og som gjorde at han trakk seg da det ble klart at var nesten umulig for ham å klare cuten.

Hovland eksperimenterte i Phoenix med utstyret, men det hele ble et kortvarig eksperiment. Likevel spilte nordmannen ganske rufsete under den første runden i The Genesis Invitational i Los Angeles og gikk åpningsrunden på par.

Dermed lå han på en delt 61. plass før den andre runden, men der fikk Hovland virkelig fart på spillet.

Riktignok måtte han senke en fem meter lang putt for par på sitt første hull for dagen, men etter det spilte Hovland seg frem til den ene gode birdiemuligheten etter den andre.

Putteren var også medvillig og totalt ble det hele syv birdier i løpet av runden. Kombinert med at det ikke kom en eneste bogey, ligger det an til å bli et stort byks oppover på resultatlisten for nordmannen.

Publisert: