Har gått opp syv kilo: – Håper det er mer muskler enn fett

Han som fikk tilnavnet «Spjælingen fra Rælingen» vokser fortsatt.

Henrik Kristoffersen har lagt på seg seks-syv kilo siden dette bildet ble tatt før åpningsrennet i Sölden for ett år siden. Søndag starter sesongen på samme sted under strenge koronarestriksjoner.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Henrik Kristoffersen starter en ny sesong søndag morgen. Tradisjonen tro er det storslalåm på isbreen i Sölden. Denne sesongen kommer han til rennet som regjerende verdenscupvinner i både slalåm og storslalåm. Og nå kommer han til et renn med mer muskler enn noensinne.

Siden koronoaen brått avsluttet sesongen i mars, har han gått opp fra 76 til 83 kilo. Det har i flere sesonger vært målet. I løpet av to omganger ned det bratte henget i Sölden får han svaret på om det virker.

– Forhåpentligvis er det muskler. Men også litt fett. Jeg er blitt feitere. Muskler veier mer enn fett, så jeg håper det er mest muskler, sier han i forkant av verdenscupåpningen.

Tyngre løft

Uansett så har han sett resultater av operasjon muskelbygging.

– Jeg har løftet tyngre enn tidligere år, så ja, jeg har sett resultater. Men fett er også fart, det er jo tyngdekraften som gjelder, sier han humoristisk.

Det kan pappa Lars Kristoffersen bekrefte.

– Han er sterkere og mer robust, bekrefter han som nå er inne i sitt annet år som sjef/trener/altmuligmann for Team Kristoffersen.

Foran fjorårets sesong ble det inngått en ordning med skiforbundet hvor Team Kristoffersen driver sitt eget lag på siden av resten av landslaget.

Trives alene

Mens det norske laget har trent i Sölden siste uken, har Kristoffersen og hans fem-seks manns store lag forberedt seg til verdenscupåpningen i nabodalen – Pitztal.

Les også

Jakob Ingebrigtsen tror han vil nå toppen om fem år: – Toppidrett er ikke noe gøy

En av tre seiere forrige sesong kom i det klassikeren, kveldsrennet i Schladming. Da blir man relativt fornøyd med tingenes tilstand.

26-åringen mener at han nå har fått en struktur på satsingen som fungerer.

– Det er en mange fordeler med å være eneste utøver på laget. Det er lettere å ta ett skritt tilbake og tre steg frem når du kan gjøre dette uten jaget rundt deg hele tiden. Du får også trent og testet på glatt snø når du er alene i løypa, sier han.

Men bare velstand er det ikke å være ensom på et lag som kun har en mann å passe på.

– Det er samtidig tøft å være alene. Alt du gjør blir analysert. Det er ikke den ting som ikke blir lagt merke til. Alt blir filmet og alle følger med. Det er ikke behagelig på noen som helst måte, men vi er der hvor det ser ut til å funke, sier han.

Og når det funker så er han best i verden. Gjerne så god at han kan vinne verdenscupen sammenlagt. Den store krystallkulen. Det gikk ikke sist sesong. Det ble en annen nordmann som vant. Og i mange av de foregående årene var det umulige Marcel Hirscher som vant.

Nå prøver han å fokusere mindre på akkurat det å vinne det store kulen, mer bare vinne skirenn.

– Da kan du kjenner på at du er best der og da. Det er den beste følelsen.

Les også

«Det er for mye å forvente at noen skal fylle skoene til Usain Bolt»

Nei til super-G

Når det blir snakk om å vinne verdenscupen sammenlagt blir tema svært ofte et spørsmål om han vil utvide sitt repertoar. Han kjører i dag slalåm, storslalåm og paralell-øvelsene. Han har såvidt prøvd seg i super-G. Hirscher kjørte denne grenen. Men her går det en grense selv om han har bygd muskler som en fartskjører foran denne sesongen.

– Nei jeg skal ikke kjøre super-G. Det er mer sånn, «skal ikke», ferdig snakket. Dersom det skulle bli et renn i øvelsen blir det i så fall ikke før i verdenscupfinalen, sier han.

Han innser at han ikke kommer høyt opp på en resultatliste i super-G. Da er det mer poeng å hente på å bli nummer en i slalåm i stedet for nummer fire. Det er flere verdenscuppoeng å tjene på det enn en 20. plass i super-G.

Publisert: