Sola-kapteinen i tårer etter sjokktap mot tabelljumboen

Kun to poeng var godt nok i kveldens kamp mot tabelljumboen Glassverket. Festaftenen endte alt annet enn godt.

Det ble ingen seiersaften i Åsenhallen når Glassverkets seiersrop runget inne i hallen. Foto: Anders Minge

 • Anders Boine Verstad
  Anders Boine Verstad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

SOLA-GLASSVERKET: 28–29

ÅSENHALLEN: Starten på 2018 har vært et mareritt for Sola. Fem strake tap har ført de ned til en syvendeplass på tabellen, og før kampen var de kun skarve fem poeng fra kvalikplassen.

Motbakken har virket uendelig bratt, og skuldrene var høyt oppe for Sola før søndagens oppgjør. Skuldrene ble derimot aldri senket. Sola fikk aldri overtaket i kampen, og bortelaget viket ikke en tomme.

– Det er helt forferdelig, sier kaptein Marianne Klepp Andersen som var oppløst i tårer etter at kampen var avsluttet.

Les også

UDI står på sitt – Viking må vurdere ny spiss

Gikk rett i garderoben

Pressen ble vitne til et tydelig preget Sola-lag etter kampslutt. Én etter én gikk de inn i garderoben med hengende hode. Sola-trener Knut Ove Joa gjorde også dette, uten å si ett ord til pressen.

Den eneste som tok seg tid til å stoppe opp og snakke ut om kampen var kapteinen. For en tydelig preget Klepp Andersen tok følelsene overhånd.

– Jeg vet ikke hvor det gikk galt, jeg tar det kjempe tungt. Vi spiller ikke sammen og bommer for mye, ingenting stemmer, slik var oppsummeringen til kapteinen.

Glassverket stilte med kun ti spillere i kveldens kamp. Sola hadde en plan om å spille med høyt tempo og ta alle overgangsmulighetene med begge hendene, men planen slo fort sprekker.

– Ja, hvor går det galt? De første 20 minuttene går det fint, men etter hvert jobber vi ikke sammen som lag, sier Klepp Andersen som flere ganger måtte ta pauser underveis i intervjuet for å ikke la følelsene ta overhånd.

Les også

Les mer: Sola-treneren etter to nysigneringer: – Del av langsiktig plan

Støtteapparatet ropte iherdig ut beskjeder for å få jentene til å spille sammen. Dette var til ingen nytte i sjokktapet. Foto: Anders Minge

Kampen som skulle vinnes

Glassverket hadde ingen ting å tape i kveldens kamp siden de ligger sist på tabellen med kun et poeng. De viste mot og satte sine muligheter, dette gjorde at lagene sto likt til pause. Allerede da var kapteinen tydelig misfornøyd med innsatsen når hun gikk inn i garderoben bannende.

Skepsisen skulle heller ikke forsvinne i andre halvdel av kampen. Glassverket hadde ingen respekt for Tonje Nøstvold & co. når de hadde en firemålsledelse ni minutter før slutt.

Denne ledelsen tok de godt vare på helt inn til siste slutt. En hes Herrem på sidelinjen ropte til jentene at det var på tide og våkne, men ropene så ikke ut til å hjelpe. I et desperat forsøk på å berge stumpene tok trener Knut Ove Joa ut keeperen i de siste fem minuttene – til ingen nytte.

– Vi må fortsette å jobbe. Lyse i enden av tunnelen er langt borte. Vi kan ikke legge oss ned, nå må vi nullstille. Dette var kampen som skulle snu det, men slik gikk det ikke, konkluderer Klepp Andersen etter det sjette strake tapet.

Les også

Les om forrige kamp: Sola sliter stort i Herrems fravær – gikk på nytt tap

Kampfakta:

Sluttresultat: Sola-Glassverket 28–29

Pause: 13–13

Åsenhallen

Dommere: Steinar Martinsen og Slim Ben Tekaya

Utvisninger: Sola 3 X 2 min, Glassverket 3 X 2 min

Toppscorer: Line Ellertsen, Sola (9 mål)

Solas lag: Kimberley Megan Ewanovich, Oda Aasheim (4), Elisa Christensen (1), Vilde Nord (1), Maren Jensen Ersdal, Silje Stangeland (1), Hadja Cisse, Line Ellertsen (11), Anna Bjørke Kallestad, Sisse Marie Bøge Fahlberg, Marianne Klepp Andersen (3), Abbey Perry, Alicja Lucyna Zacharska (1), Tonje Nøstvold (4) og Hege Holgersen Danielsen (2).

Publisert:
 1. Håndball
 2. Sola håndball
 3. Tonje Nøstvold

Mest lest akkurat nå

 1. Det snør - og denne gangen blir den liggende

 2. Stavanger letter på tiltakene fredag, men sier nei til skjenking

 3. Åttende koronadødsfall ved SUS

 4. Stakkars Bent Høie

 5. Koronasmitte på Storhaug skole

 6. Vurderer å gjen­åpne serve­rings­steder og trenings­sentre