Enkel og fin, helt som ventet

<p>Warrior har levert en Liverpool-drakt helt som ventet. Men det er ikke alt jeg liker.</p>

lfc-full
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Det har vært ganske stor spenning til hva amerikanske Warrior kom opp med — dette var tross alt et selskap som aldri hadde laget en fotballdrakt før, og som helt tydelig hadde fått kontrakten på grunnlag av de 25 millioner pundene i året de betaler.

Nå kan supporterne puste ut.

Førsteinntrykket av Liverpool-drakten er at dette er en ren, fin og klassisk drakt. Det er kun noen smale, mørkerøde striper, ellers er drakten holdt i rødt. Det er ingen kontrastfarger på krage eller avslutningen av ermene.

Spesielt legger en merke til at logoen er endret tilbake til slik den var på 70- og 80-tallet, faktisk var logoen til klubben mer eller mindre slik fram til 1987/88-sesongen.

En annen ting som slår en, er at all skrift er gul. Det er helt tydelig et bevisst valg, og det gir drakten et enda mer helhetlig preg. At all skrift og logoer er holdt i gult, bryter for øvrig med praksisen fra 70- og 80-tallet. Da var produsentens logo og klubblogoen holdt i gult, mens sponsoren var i hvitt. Siden den gang har nok designerne blitt mer opptatt av å holde fargepaletten på draktene i færrest mulig farger.

Noen Liverpool-supportere vil nok savne "You'll Never Walk Alone" på drakten, men minnet etter de 96 som døde i Hillsborough-tragedien er ivaretatt med en liten logo på baksiden av kragen.

Verken kragen eller avslutningen på ermene er i noen kontrastfarge, det synes jeg passer fint i en såpass ren og fin drakt. José Reine får også en grønn drakt, og det bare øker retro-preget.

Hovedankepunktet mitt er kragen. Jeg synes rund hals eller v-hals er finest på drakter, og det er nok også mest komfortabelt for spillerne. Nå skal jo Warrior komme med ny drakt hver sesong, så det kommer nok mange sjanser til å se Liverpool i for eksempel rund hals igjen.

Passformen er et annet ankepunkt. Draktene virker som å være et skritt bort fra de noe tettsittende draktene de siste sesongene. Særlig keeperdrakten virker å være generøs i størrelsen. Det trekker ned.

Alt i alt: En fin og gjennomført drakt, som står til... Tja, skal vi si en svak femmer på terningen?

ENIG ELLER UENIG? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!

Publisert: