RBK-Svenssons duell med superstjernen: - Det var min konfirmasjon

Jonas Svensson imponerte nok en gang på høyrebacken for Norge. Champions League-spill med Rosenborg kan gjøre at han utsetter proffdrømmen.

- Det var en forferdelig stor utfordring, du møter jo egentlig ikke så mye bedre spillere enn det, sier Jonas Svensson om duellen med Belgias Eden Hazard.
 • Odd Inge Aas
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

BRUSSEL: Jonas Svensson har fått sitt lille gjennombrudd på det norske a-landslaget med innsatsen mot Island og Belgia den siste uken.

I Brussel startet det veldig tungt for Rosenborg-backen da han var nest sist på Romelu Lukakus åpningsmål som kom før to et halvt minutt var spilt.

— Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde. Jeg skulle bare dytte ballen videre til en midtbanespiller. Det er sånt som ikke skal skje, sier han om den tidlige kalddusjen.

Les også

RBK-Hansen misfornøyd: – Burde fått en reell mulighet til å konkurrere

Etter det spilte han seg imidlertid kraftig opp, og i store deler av kampen var det egentlig lite man så til belgiernes stjerne på venstrekanten, Eden Hazard.

— Det var en forferdelig stor utfordring, du møter jo egentlig ikke så mye bedre spillere enn det. Han var utrolig kvikk og driblesterk, sier Svensson om møte med spilleren som for ett år siden ble kåret til sesongens beste i Premier League.

— Det var som en liten konfirmasjon for meg, og jeg følte at jeg ble tryggere og tryggere utover i kampen. Jeg tar med meg veldig mye fra dette som jeg kan bygge videre på.

Europakvelder på Lerkendal

Svensson forklarer at han i RBK er vant til å ha ballen veldig mye, og «bare peise på i angrep». I møte med belgiske stjerner ble han tvunget til å ta mye mer hensyn til den defensive delen av spillet.

Dette vet han blir viktig om han snart bytter ut Lerkendal med en arena lenger sør på kontinentet. Om det skjer allerede i sommer vet han imidlertid ikke, og han har heller ikke landet på hvilket nivå det eventuelt må være for at han skal slå til.

Han har de siste sesongene sett en rekke spillere forlate Trondheim til klubber i Europa, nå sist Ole Selnæs, Alexander Søderlund og Alexander Sørloth i vinter.

Det er uansett spill i en turnering som kan holde han i hjemklubben en liten stund til.

— Det er ikke bare opp til meg, det skal passe for Rosenborg også. Jeg vet ikke, jeg har det jo veldig bra i Rosenborg nå, og det er klart at Champions League-spill på Lerkendal til høsten frister det og. Det er en guttedrøm, sier Svensson.

Fikk du med deg denne?

Les også

Reagerer på Høgmos dobbeltbytte: - Det er en laglederfeil

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene:

Les også

 1. Målhelten kan fortsatt glippe for Norge

 2. Tre store feil ødela for Norge: - Det holder ikke på dette nivået

Publisert:
 1. Herrelandslaget fotball
 2. Belgias herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Stor vannlekkasje på Storhaug – flere oversvømte kjellere

 2. Nekter å fjerne hekk, kan få bot på 1000 kroner dagen

 3. 200 år gammelt hus i Stavanger ble arkitektkontor: – Det var ikke kjærlighet ved første blikk

 4. Mann funnet i veibanen ved Bryne - siktes for promillekjøring

 5. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

 6. Flere hørte kraftig smell i Randaberg - ukjent årsak