«Mix» blir ambassadør for utenlandsk spillselskap

— De har verdier jeg kan stå inne for, sier Mikkel Diskerud.

NY AVTALE: Mix Diskerud har inngått avtale om å være ambassadør for et bettingselskap.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Jeg er strålende fornøyd med å ha inngått et samarbeid med Nordicbet – en partner som står for verdier jeg kan stå inne for. Vi snakker faktorer som er viktige for skandinaviske kunder, hvor tilbakebetalingsprosent, utvalg og ansvarlig spill står er avgjørende, sier Mikkel «Mix» Diskerud i en pressemelding fra Nordicbet.

Hangeland i ny kronikk:

Les også

- Jeg har null påvirkning på klubbens valg av sponsor

Han spiller til daglig for New York City FC, der enda mer kjente Frank Lampard, David Villa og Andrea Pirlo også er på laget.

Diskerud, som har både norsk og amerikansk bakrgunn, er også på det amerikanske landslaget i fotball. Nettopp fordi han spiller for en utenlandsk klubb, og ikke i Tippeligaen, står han fritt til å inngå samarbeid med et utenlandsk bettingsselskap.

— Fremtiden venter ikke på noen

Norges Fotballforbund og samarbeidspartner Norsk Tipping blir stadig utfordret fra spillselskaper som har sine hovedkontorer utenfor Norge.

Idrettspresident Tom Tvedt og hans styre er knallharde på at de vil verne om Norsk Tipping – av fleire grunner. Først og fremst fordi man ønsker å pløye overskuddet tilbake til idretten, etter en nøkkel. Dernest for å ha en viss kontroll, slik at færrest mulig bruker alt for mange penger på spill.

— De aller fleste har innsett at spillhverdagen i Europa, og verden forøvrig, er noe vi må forholde oss rasjonelt til. Enkelte forsøker å tviholde på «gamledager», men fremtiden venter som kjent ikke på noen, sier Diskerud om den norske modellen.

Får kritikk og sympati

Poffspiller John Arne Riise, som også samarbeider med et slikt selskap, har fått mye tyn for det, men også sympati. Brede Hangeland skrev nylig i en kommentar at det er dobbeltmoral når Fotballforbundet på den ene siden nekter Riise å spille for en norsk klubb, samtidig som NFF har inngått avtale med Discovery for sending av mange kamper.

Les også

RBK-topp mener spill i England svekker Hangelands troverdighet

Markedssjef i Nordicbet, Daniel Vassbund, er meget godt fornøyd med at Diskerud nå blir deres ambassadør.

- Dette er hva vi på fotballspråket kan kalle en kjempesignering for NordicBet. Vi har sikret oss en flott profil – en som besitter god kunnskap om så vel norsk som internasjonal fotball, og som samtidig har sine beste år foran seg. Mix var fantastisk i Tippeligaen, men er enda større i USA. 25-åringens potensial er enormt», heter det i en pressemelding frå bettingselskapet.

Publisert: