- En veldig kjedelig sak for Vålerenga

<br></br><br></br><p>Men Martin Andresen tror ikke overgangsskandalen påvirker spillerne mot Fredrikstad i morgen.</p>

Oslo 20110702. Fotball. Vålerengas trener, Martin Andresen, etter 2-2 kampen mot Strømsgodset på Ullevaal lørdag.Foto: Terje Bendiksby / Scanpix .
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

VALLE (Aftenposten.no): Det var trening som vanlig for Vålerenga i går.

Kaoset som omgir klubben etter Veigar Pall Gunnarssons overgang fra Stabæk ser ikke ut til å plage spillerne nevneverdig.

— Alt har foregått på et nivå over gruppen. Vår jobb er på treningsfeltet hver dag, sier trener Martin Andresen til Aftenposten.

Påtalenemnda i NFF har innstilt på en bot på 350 000 kroner til klubben.

Andresen tror ikke det vil påvirke resultatene i sesonginnspurten.

- Det er selvsagt en veldig kjedelig sak for Vålerenga, men det er ikke så mye vi i den sportslige avdelingen får gjort med det. Vinner vi de tre siste kampene får vi medaljeplass og europacupspill neste sesong. Slik kan vi bidra med noe positivt, sier Andresen, som ikke ønsker å kommentere overgangssaken nærmere.

Påtalenemnda innstilte også på at sportsdirektør Truls Haakonsen skal fradømmes retten til tillitsverv i NFF de neste 12 månedene.

Han og klubbens øvrige ledelse har uttalt at de ikke vil si noe om saken før Doms- og sanksjonsutvalget har kommet med sin avgjørelse.

Sykekaos

Men som om ikke Gunnarsson-saken var nok, denne uken meldte NRK at en ansatt i VIFs medisinske apparat skrev et notat der han skal ha frarådet en opperasjon til Adnan Haidar (22) fordi spillerens kontrakt var i ferd med å gå ut.

- Den saken er litt annerledes, på grunn av måten den kom frem på. Det som ble skrevet var selvsagt helt feil, men de ansvarlige i medisinsk avdeling ville aldri nektet noen en operasjon hvis de trengte det, sier Andresen, som opplever at spillergruppen har godtatt unnskyldningen fra den involverte.

— Spilleren har vært tilgjengelig til alle kampene og de fleste treningene. Han er helt frisk nå, da skjønner jeg ikke helt problemet.

Dårlig kamp

Før kveldens kamper ligger Vålerenga på en fjerdeplass, og kjemper i første rekke med Tromsø, Brann og Rosenborg om de to ledige medaljeplassene (bak Molde, som med all sannsynlighet tar gullet).

1-2-tapet for Aalesund sist var imidlertid ingen god dag på jobben for laget fra Oslo Øst.

- Det var den dårligste kampen i år for vår del. Det var mange som hadde en svak dag samtidig, forklarer Andresen.

Mot Fredrikstad har han tilbake Andreas Nordvik, Fegor Ogude, Fredrik Stoor og Håvard Nielsen. I tillegg håper treneren at Veigar Pall Gunnarsson blir klar etter en liten skade.

— Han har sikkert hatt en vanskelig periode nå, men jeg tror ikke det vil prege ham på banen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk