«Jeg har holdt med Leicester i snart 50 år, og aldri tenkt tanken på seriegull»

Leicesters norske supportersjef tror knapt det som skjer. Norske tallknusere mener det er 98,18 prosent sjanse for et historisk Leicester-gull.

LIDENSKAPELIG: Per Arne Hansen (til venstre) har vært på nærmere 100 Leicester-kamper. Her sammen med Leicesters danske keeper Kasper Schmeichel.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Vinner Leicester en av sine siste tre kamper, vinner de Premier League for aller første gang. Kanskje trenger de ikke det engang: Avstanden ned til Tottenham er hele syv poeng.

– Denne sesongen kan oppsummeres med ett ord: Eventyr. Jeg har holdt med Leicester i snart 50 år, og aldri tenkt tanken på seriegull, sier 55-årige Per Arne Hansen.

– Du kan ikke gratulere meg med gull ennå, men nå begynner det å nærme seg, sier han.

Han er leder av Leicester City Supporters Club Scandinavian Branch, en klubb som før sesongen var registrert med 135 betalende medlemmer.

Hvis du trodde at medlemstallet nå har skutt i været, er det helt feil.

– Det er ganske stabilt med rundt 150 betalende medlemmer. Mange er av den eldre generasjon som begynte å følge Leicester på 1970-tallet. Men det kommer flere yngre medlemmer nå, og det er hyggelig, sier Hansen.

SJEFEN: Claudio Ranieri tok over manageransvaret i Leicester i fjor sommer.

Gullfest mot Everton

Tottenham klarte kun 1-1 hjemme mot West Bromwich mandag i en kamp de «måtte» vinne for å henge med. Nå kan Leicester sikre seriegullet med seier mot Manchester United på Old Trafford søndag.

– Jeg vet ikke om noen fra supporterklubben som skal på den kampen, for det er bortimot håpløst å få tak i billetter, sier Hansen.

Han har fotball både som jobb og hobby. Hansen er administrativ leder i Notodden FK, men om to uker prioriterer han Leicester foran Notodden.

– Da reiser jeg over og ser Leicester hjemme mot Everton. Forhåpentlig får vi tidenes gullfest på den kampen, sier supporterlederen.

Han har sett Leicester åtte ganger så langt denne sesongen, og nærmere 100 kamper til sammen. Men hva er det egentlig som får noen til å holde med Leicester?

– Da Tippekampen begynte på NRK sendte de mange kamper fra Midlands, fordi ITV hadde base der. Så det ble en del Leicester-kamper på TV, og de har hatt noen stjerner som Gordon Banks, Peter Shilton og Gary Lineker. I tillegg er det jo litt artig å holde med et lag som ikke så mange andre heier på, sier Hansen.

SUPERDUO: Jamie Vardy og Riyad Mahrez har gitt Leicester-fansen mye å juble for.

En utrolig snuoperasjon

Historien om Leicester er helt fantastisk. Det er en relativt liten by med rundt 330.000 innbyggere. Laget har aldri vunnet den engelske toppdivisjonen, og forrige sesong så det lenge ut som om Leicester skulle rykke ned. En fantastisk sluttspurt gjorde at Leicester berget plassen. Claudio Ranieri kom inn som manager, men mange tippet Leicester på nedrykk. Nå må de nærmest ha tidenes kollaps for ikke å vinne.

– Oppturen begynte mot slutten av forrige sesong da vi vant syv av de ni siste kampene. Ranieri kom inn og hentet noen nye spillere, men ikke så mange. Vi mistet jo Esteban Cambiasso som var en svært viktig spiller, men N'Golo Kante har vært en solid forsterkning på midtbanen, sier Hansen.

Nå håper han at denne sesongen ikke bare er et blaff.

– Jeg tror ikke det er et blaff. Det kommer jo an på om spillerne blir værende. Men vi har et spennende lag og gode folk som driver klubben. Det som kan bli en utfordring, er at det neste sesong blir en del flere kamper med Champions League. Denne sesongen har Ranieri vært veldig bevisst på å hvile spillerne til seriekampene, sier Per Arne Hansen.

98,18 prosent sjanse

Norsk Regnesentral har på oppdrag fra Bergens Tidende gjort en sannsynlighetsberegning før Premier League-innspurten.

Tallknuserne konkluderer med at det er 98,18 prosent sjanse for at Leicester tar gullet. Tottenham er eneste rival med en teoretisk sjanse, men den er på syltynne 1,82 prosent.

Ellers er det overveiende sannsynlig at topp fire vil bestå av Leicester, Tottenham, Manchester City og Arsenal. Manchester United gis 18 prosent sjanse for topp fire.

I bunnen er det allerede klart at Aston Villa rykker ned. Størst fare er det for at Newcastle slår følge (87 prosent).

Publisert: