Idemokon matchvinner med sitt første Start-mål: - Han viser prov på det han kan

Start slo Sarpsborg 2-1 etter mål av Espen Hoff og Uduak Idemokon.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Han viser farten sin, og det kan bli spennende å følge han. Han leverer 70 minutter som er positive, så skal vi bli enda bedre. Han viser prov av det han kan, sier Steinar Pedersen, Start-trener, om målet til nigerianeren til Fædrelandsvennen.

SCORET: Uduak Idemokon ble matchvinner for Start med sitt første mål. Her feirer han med Gudmundur Kristjansson og Espen Hoff.

Nyervervelsen fra Nigeria ble matchvinner etter 56 minutter med en frekk scoring— Jeg er veldig glad og fornøyd. Det var veldig ålreit. Jeg har sagt at lagkameratene må se etter meg så jeg kan bruke farten min, sier matchvinneren Uduak Idemokon.

Se sendingen etter kampen i opptak øverst i denne saken!

Tre seire

Alt i alt var det en kamp Sarpsborg dominerte, men Start straffet de blå nådeløst og tok årets tredje seier.

— Det er en del ting vi ønsker å bli bedre på. Det er mange som jobber hardt og presterer bra. Så skal vi bli bedre kollektivt, og dominere kampen mer, noe vi klarte utover i andre omgang, sier Steinar Pedersen.

SEIER: Start og Steinar Pedersen vant 2-1 mot Sarpsborg.

Mot spillets gang tok Start ledelsen 1-0 etter tjue minutter. Eirik Wichne lempet en ball i bakrommet bak et uorganisert Sarpsborg-forsvar. Pasningen fra unggutten så ut til å være i overkant lang, men Start fikk hjelp av en svimmel målvakt, Arild Østbø, som feilberegnet ballets bane og stuss i det spanske, fuktige gresset. Ballen spratt forbi den tidligere Start-målvakten og Espen Hoff jaget opp ballen. Dermed fikk veteranen en enkel jobb med å sette ballen i det åpne målet.— Det var Østbø som feilberegnet litt. Heldigvis fikk jeg litt hjelp, han ville nok hatt en bedre inngrepen kjenner jeg han rett. Vi er fornøyd med at vi vinner, men vi har ikke så god rytme i angrepsspillet vårt, men vi spiller oss opp de siste 20-30 minuttene. Samspillet med Uduak fungerer greit. Vi trenger litt tid på å bli kjent, sier Hoff.

Les også

Ingen Ajer fra start mot Sarpsborg

Les også

Skotsk avis om Ajer: - Celtic har hentet Norges mest gærne fotballspiller

Les også

Deila om Ajer: - Jeg har fulgt ham hele veien

Rask utligning

Før dette hadde Sarpsborg hatt noen farligheter allerede. Håkon Opdal avverget et godt langskudd, og Joachim Thomassen var alene med målvakten. I tillegg hadde Rolf Daniel Vikstøl og Tapio Heikkilä en reddende sklitakling i siste liten hver.

Derfor var det fullt fortjent at Sarpsborg utlignet bare fem minutter etter Hoffs scoring ved Alexy Bosetti. Spissen snek seg bak Heikkilä og hadde få problemer med å stange inn et glitrende innlegg fra Kristoffer Tokstad på bakre stolpe.

Sarpsborg trykket på

De blå fra Østfold fortsatte å trykke på etter utligningen. Bosettis spisskollega Jonas Lindberg hadde blant annet to gode muligheter. Den første var et skudd fra skrå vinkel i 16-meteren som Opdal slo til corner. Den andre var nok et Tokstad-innlegg som svensken møtte på første stolpe foran Vikstøl, men avslutningen var svak og gikk rett til Starts rutinerte keeper Håkon Opdal.

Like før dommeren blåste for pause kom omgangens største sjanse utenom scoringene. Anders Trondsen headet et innlegg fra ganske vrien vinkel over Opdal, men Gudmundur Kristjansson fikk reddet ballen på streken. Utover Hoffs scoring slet Start med å skape noe mot Sarpsborg i første omgang.

Ny enkel scoring

Start tok tilbake ledelsen på nesten like enkelt vis som i første omgang etter 55 minutter. Espen Børufsen klarerte en ball i bakrommet mot Uduak Idemokon. Nigerianeren viste en enorm fart og løp fra Ole Heieren Hansen. Østbø var igjen utrusende, og Idemokon tok med seg ballen forbi og trillet ballen i åpent bur til 2-1. — Uduak Cyril leverer ut parkeringsbøter på La Manga, twitret Jesper Mathisen, skadet Start-profil og TV2-ekspert, etter scoringen.

Også denne scoringen må kunne sies å være litt mot spillets gang. Sarpsborg styrte banespillet og hadde flere innlegg og cornere mot Start, men det er lov å være effektiv og straffende mot gavemilde motstandere i fotball.

Etter scoringen til Idemokon uteble det store sjansene en periode. Sarpsborg styrte spillet, men Start hadde bedre kontroll etter 2-1-scoringen enn før. Etter 69 minutter kom Celtic-klare Kristoffer Ajer inn på midtbanen for Andreas Hollingen. Også Mathias Rasmussen erstattet Daniel Aase samtidig.

Espen Hoff var nærmest etter 2-1-målet til Idemokon. Veteranen ble spilt fri av Lasse Sigurdsen og avsluttet fra 14-15 meter. Skuddet gikk en halvmeter over. Sarpsborg kom til en brukbar sjanse to minutter på overtid etter et langt kast, men headingen gikk over fra Tor Øyvind Hovda.

Publisert: