Derfor er Eden Hazard favoritt til å bli årets spiller

Først ønsker han igjen å bli jokeren mot Arsenal. Noen timer senere jakter Eden Hazard vinnerloddet som årets spiller.

MEGET GOD: Eden Hazard har storspilt for Chelsea denne sesongen. I kveld kan han bli kåret til årets spiller i England.
 • Tore Strand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

FØLG DIREKTE SØNDAG FRA 17.00: Arsenal-Chelsea

Eden Hazard har en travel dag foran seg. Når Chelsea møter Arsenal i ettermiddag på Emirates i hatkampen mellom de to London-gigantene, så håper de blå tilhengerne at belgieren kan gjøre som i det omvendte oppgjøret, og score et avgjørende mål.

Senere på kvelden sjekker han inn på Grosvenor House i London der den 42. utgaven av kåringen av årets spiller i regi av Professional Footballers Association finner sted.

Å avgjøre kamper er blitt varemerket til Hazard denne sesongen, ikke minst mot de beste lagene. Forrige lørdag senket han Manchester United med en praktscoring, og tidligere i sesongen har 24-åringen bidratt til å tukte andre toppklubber.

Han sørget for den avgjørende pasningen til Loïc Rémy da Chelsea slo Manchester City, og det var Hazard som stoppet ligacup-eventyret til Liverpool før Chelsea siden vant finalen. Mot Arsenal scoret Hazard det første og Diego Costa det andre i 2-0-seieren.

I scoringshumør

Mens Diego Costa stjal overskriftene i starten på sesongen, er det Hazard som har storspilt siden sesongstarten, og ikke minst reddet Chelsea den siste tiden da klubben har virket sliten. Hans fem mål på de syv siste kampene har bidratt til at Chelsea mer eller mindre har ligatittelen i lommen.

Det er mange som har rost spilleren, som kom fra Lille for 320 millioner kroner i 2102, den siste tiden.

Selveste Zinedine Zidane er svak for Eden Hazard.

Sist ut er Zinedine Zidane som tidligere i uken uttalte at han synes belgieren har imponert mer enn Ronaldo og Lionel Messi. Det sa Real Madrids-legenden i et intervju med FIFA.com, noe som selvfølgelig har ført til spekulasjoner om at Real Madrid vil bla opp vanvittige summer for å sikre seg Hazard.

Les også

Mourinho etter "gullrykket": De var i våres lommer

Favoritt

Eden Hazard er via sitt storspill gjennom hele sesongen, og sytten scoringer totalt, den store favoritten til å vinne den prestisjetunge PFA-kåringen om hvem som blir årets spiller.

Chelsea-profilen er som for ett år siden nominert både til Årets Spiller og Årets Unge Spiller.

Hans største rivaler om den gjeveste tittelen er Manchester United-keeper David de Gea og Tottenham-storscorer Harry Kane. Færre tror Alexis Sánchez, Diego Costa og Philippe Coutinho har sjanse til å gå til topps.

Roser Mourinho

Selv gir Eden Hazard sin egen manager mye av æren for fremgangen.

José Mourinho har hatt stor innflytelse på Eden Hazards utvikling. Her gliser duoen etter ligacupfinalen mot Tottenham i mars.

— Jeg har et helt spesielt forhold til José Mourinho. Han rettleder meg, men er ikke typen som maser i utide. Mourinho sier fra hvis han ikke er fornøyd, og han skryter av meg og de andre spillerne når han føler det er grunn til det. Han har ikke endret meg, men han har sørget for at jeg er blitt mer profesjonell og er blitt en bedre spiller, sier Hazard i et intervju med Daily Mirror.--Jeg ønsker at Eden Hazard skal vinne ligaen. Hvis det finnes rettferdighet går han til topps i kåringen som årets spiller, men for oss handler det først og fremst om å vinne kamper og titler, ikke individuelle priser, sier Mourinho til avisen.

Les også

United har Premier Leagues mest populære spiller

Mourinho-overtak

I Chelsea-leiren har en bekymringer foran oppgjøret i og med at alle spissene sliter med skader. Didier Drogba er den siste på skadelisten etter at han fikk en smell mot Manchester United, men mye tyder på at veteranen er klar til kamp, og det er også mulig Diego Costa, som er i trening igjen etter sin skade, sitter på benken mot Arsenal.

Wenger må sannsynligvis klare seg uten Per Mertesacker som fikk en smell i semifinalen i FA-cupen mot Reading, og dermed kan det være klart for den tidligere Villareal-spilleren Gabriel Paulista i midtforsvaret.

For Chelsea-manageren er oppgjørene med Arsène Wenger og Arsenal alltid spesielle. Ordkrigen dem i mellom har ofte overskygget det som har skjedd ute på banen. Der har Mourinho og Chelsea vært overlegne. På de tolv duellene mellom Wenger og Mourinho har sistnevnte vunnet sju, mens fem er endt uavgjort.

Mens Arsenal har storspilt de siste ukene, har Chelsea virket slitne. Men takket være en spiller som Eden Hazard har de sikret seg den ene seieren etter den andre.

Tre ganger er Eden Hazard blitt kåret til Årets spiller i Frankrike. I kveld kan han bli hyllet igjen, og vinner Chelsea mot Arsenal kan Stamford Bridge-laget kåres til ligavinnere allerede onsdag kveld da laget møter Leicester borte.

Les også

 1. United-sjefen (63) krever house-musikk i garderoben

 2. Rodgers avfeide ryktene om Liverpool-avgang

 3. Premier League-stjerne tiltalt for sex med mindreårig

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Eden Hazard

Mest lest akkurat nå

 1. Ordfører om helseministerens bekymring: – Tror hun har misforstått noe

 2. Massetesting på skole etter koronautbrudd

 3. Her skjer helgevolden i Stavanger sentrum

 4. Skrinlegger «Mongoland 2»: - Den viktigste personen i filmen finnes ikke lenger

 5. Uansett hvor han drar i verden bestiller kjøtt­hand­leren alltid denne retten

 6. Aberdeenflyet fra Stavanger måtte snu