Avis: Britisk lege hevder å ha dopet over 150 idrettsstjerner

Blant dem er Premier League-spillere, melder Sunday Times.

Legen Mark Bonar, som jobber ved en privatklinikk, påstår at han har hjulpet idrettsstjerner med å dope seg.
  • Fredrik Saltbones
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

En britisk lege sier ifølge Sunday Times at han har skaffet dopingmidler til over 150 toppidrettsutøvere, inkludert fotballspillere i Premier League.

Mark Bonar er blitt filmet med skjult kamera mens han beskriver hvordan han har skrevet ut ulovlige stoffer til utøvere. Idrettsstjernene skal ha betalt flere tusen pund for ulovlige dopingprogrammer.

Kaster mistanke over Premier League-stjerner

Legen hevder han har behandlet fotballspillere fra Arsenal, Chelsea, Leicester og Birmingham, men The Sunday Times har ikke klart å få bekreftet disse påstandene fra andre kilder.

Les også

Dopingtester i NM: Ni av elleve ble avslørt

38 år gamle Bonar, som jobber ved en privat klinikk i London, kommer med en rekke avsløringer på skjulte videoopptak avisen har skaffet til veie. Blant «klientene» til Bonar skal det være en britisk mester i boksing, tennisspillere, kampsportutøvere, Tour de France-syklister og flere Premier League-spillere.

Sunday Times har med hjelp fra en anonym idrettsutøver, som gikk undercover, gjort skjulte videoopptak av samtalene med legen. En videoreportasje er publisert på avisens Facebook-side.

Legen hevder å ha behandlet spillere fra en rekke klubber i Premier League, men avisen har ikke klart å bekrefte dette på annet hold. Det er heller ingen beviser på at klubbene var klar over spillernes kontakt med Bonar eller eventuell dopingbruk, understreker avisen.

Kulturminister John Whittingdale.

Kulturminister reagerer kraftigBonar skal ha gitt idrettsutøverne EPO, steroider og veksthormoner, med «fenomenale» sportslige resultater.

Kulturminister John Whittingdale sier han er sjokkert og svært bekymret over de siste avsløringene og krever svar på hvorfor ikke antidopingbyrået UKDA har reagert raskere. Byrået skal ha fått dokumentasjon på Bonars virksomhet for to år siden, men avviste påstandene etter en kort gransking.

El Clásico, ligainnspurten i England, norsk klubb— og landslagsfotball diskuteres i siste utgave av Aftenpodden Sport. Hør her:

Les også

  1. Juksemakere kan ha snytt Nymark for flere millioner kroner

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Viking bakpå etter god periode

  2. Nå lyser julegrana i Stavanger og Sandnes

  3. Oilers på tabelltopp etter seier i toppkamp

  4. FHI ønsker å stoppe omikronutbrudd i Norge før jul

  5. – Hæ, er den laget av pepperkake?

  6. Titusenvis uten strøm i vinterkalde Skottland og Nord-England