Fagermo og Odd vil stjele sølvet fra Brann

Fredrik Semb scoret på kampens siste sjanse da Odd slo seriemester Rosenborg 2-1 på Lerkendal. Det gir Dag-Eilev Fagermo troen på sølvmedalje.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Dermed har Odd slått seriemesteren i eliteserien i begge serieoppgjørene denne sesongen. Rosenborg var ubeseiret hjemme på Lerkendal før den 28. serierunden.

Fredrik Semb ble matchvinner da han stanget inn vinnermålet på et frispark langt ut i overtiden. Før den tid hadde Fredrik Nordkvelle og Mushaga Bakenga scoret hvert sitt mål i første omgang.

Les også

Odd ødela Rosenborgs fantastiske seiersrekke

— Det var fantastisk deilig, og det var fortjent også. Vi har ballen mer enn Rosenborg, og vi greier å gjenskape toppnivået til Odd. Høsten har vært tøff, men nå har det snudd. Nå skal vi gi Brann kamp helt inn, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo, som mente telemarkingene var nødt til å vinne for å være med i kampen om sølvet, til TV 2 etter kampen.

Med 2-1-seieren ligger Odd likt med Brann på 48 poeng. Bergenserne har annenplassen på målforskjell.

— Nå har vi Rafik (Zekhnini) klar igjen, og da har vi alle klare, bortsett fra Jone (Samuelsen). Da har vi et sterkt Odd-lag som er gode nok til å vinne de to siste, sier Fagermo, som har igjen Sogndal (h) og Tromsø (b) med sitt Odd.

Poengrekord

Rosenborg har allerede sikret seriemesterskapet, men jakter poengrekorden til Molde fra 2014. Den er på 71 poeng. Trønderne trenger fem poeng på sine gjenstående kamper mot Strømsgodset (b) og Bodø/Glimt (h) for å tangere rekorden.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen var ikke enig med Fagermo om at Odd spilte godt på Lerkendal.

Dag-Eilev Fagermo og Odd er ute etter sølvmedaljen i årets eliteserie.

— Vi er fryktelig skuffet over det vi presterer i dag. Vi var ikke i nærheten av noe som helst. Jeg synes det er en fryktelig dårlig fotballkamp, sa Ingebrigtsen.

Nordkvelle og Bakenga

Odd hadde kommet til Trondheim med mål om å utfordre seriemesteren og lyktes med et aggressivt press fra start. Etter en drøy halvtime fikk de også betalt i målprotokollen. Bentley vendte opp på 25 meter og spilte fri Fredrik Nordkvelle, som på lekkert vis sendte ballen i nettmaskene bak André Hansen på volley.

Utligningen kom ved Mushaga Bakenga, som traff på sitt tredje forsøk i første omgang. Et hjørnespark gikk via luggen til Joakim Våge Nilsen, og stussen satte Sondre Rossbach i Odd-målet ut av spill. Ballen gikk i stolpen, og på returen var Bakenga rask og klinisk.

Sjansefattig

Akkurat som i første omgang, tok det 20 minutter før det ble skapt sjanser etter hvilen. Christian Gytkjær var nær på et innlegg fra Mike Jensen, men headingen ble reddet av Rossbach.

Det ble imidlertid bare nesten for begge lag, før Semb dukket opp på overtid og avgjorde det hele. (©NTB)

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk