– En klassisk tabbe, Henrik

Henrik Hoff er landets mest rutinerte fotball-leder. Men også han kan trå feil. Det gjorde han i hvert fall da han nærmest egenhendig bestemte seg for å gi Jo Nymo Matland tilbud om ny kontrakt.

Henrik Hoff ga kontraktstilbud til datterens kjæreste.
 • Sunnmørsposten
 • Kommentar: Helge Skuseth
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det såkalte sportsutvalget i klubben, bestående av trenerne Jan Jönsson, Kent Bergersen og Jan Erik Sørnes, leverte for en stund tilbake en prioritert liste over hvem av de seks spillerne på utgående kontrakt som lå best an til å få nytt tilbud. Ut fra sportslige kriterier. Demar Phillips var prioritert som den viktigste spilleren å få med videre.

Blant dem som ikke var prioritert så høyt, var altså Jo Nymo Matland. Som har altfor tette bånd til Hoff-familien til at Henrik burde ha gjort noe som helst i forhold til innstillingen fra «Sport» som han fikk på bordet. For Matland er altså kjæresten til Henriks datter. Et forhold som har vart en stund. Og som isolert sett burde være helt uproblematisk.

Les også

Matland var uønsket av trenerne - kan få fortsette likevel

Sjakktrekk

Sunnmørspostens Helge Skuseth kommenterer.

Men så gjør altså Henrik Hoff det elendige sjakktrekk å signalisere at Matland kan bli tilbudt ny kontrakt, mens Demar Phillips fikk beskjed om at dersom han var interessert i å fornye måtte han gå kraftig ned i lønn. Phillips takket nei, og det gjenstår å se hva Matland sier til AaFKs tilbud. Og om han i det hele tatt vil få et slikt tilbud, for Jo sier at han fortsatt ikke har sett noe tilbud fra klubben.Vi vet at hverken Jan Jönsson, Kent Bergersen eller sportslig administrativ leder Jan Erik Sørnes ble rådspurt før Hoff kom med sitt uventede utspill. Henrik skal ha spurt speider Harald Aabrekk til råds, og det var det.

Les også

Ny islending til AaFK

Inhabil

Dette virker som bortimot et rent soloutspill fra Henrik Hoff. I en sak der han så åpenbart var inhabil. Og den som rammes aller hardest er spilleren selv, altså Jo Nymo Matland. En kjernekar, som også er en god fotballspiller. Slik situasjonen har utviklet seg, kan det bli veldig vanskelig for ham å fortsette i AaFK – uansett.

Og jeg vet at Jo Nymo Matland og de andre kontraktsløse spillerne reagerte sterkt på at de måtte lese i Sunnmørsposten at de ikke ville bli tilbudt en forlengelse.

Island

Akkurat når dette skrives er Henrik Hoff på Island. Dit dro han mandag, for å sluttføre forhandlingene med klubben Grindavik om den 18-årige venstrebacken Daniel Gretarsson. Noe han lyktes i. Henrik drar overalt, selv om han har flere medarbeidere rundt seg som kanskje heller burde ha tatt turen til Island. Akkurat nå er trenerspørsmålet nemlig det mest presserende å løse for AaFK, kanskje kunne sportslig adm. leder Jan Erik Sørnes tatt turen til sagaøya? Eller klubbens leder Kjell Tennfjord for den del.

For Henrik Hoff trengs i klubblokalene på CLS akkurat nå. For det koker, både her og der. Og Hoff har gjort seg helt uunnværlig i AaFK – også det er en smule betenkelig for organisasjonen AaFK.

Les også

 1. Aalesund verst i ligaen

 2. Björk klar for AaFK

 3. Hoff: - Björk er positiv til AaFK

 4. Brian Deane frir til trenerløse Aalesund

Publisert:
 1. Fotball
 2. Kommentar
 3. Eliteserien
 4. Aalesunds FK
 5. Helge Skuseth

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

 2. Borgli blir sirkusdirektør

 3. Det blei ikkje litt stort, det bildet av Erling Braut Haaland?

 4. Carmen fra Bryne var 14 år da en ukjent kvinne prikket henne på skulderen

 5. Ikke perfekt, men a-ha føles veldig godt

 6. – Jeg har vært i tvil. Når jeg først sier at jeg gir meg, er det ingen retur