Titusenvis av tilskuere venter Brækhus i Moskva: – Det blir elektrisk

Kun en knapp uke etter finalen i fotball-VM i Moskva setter Cecilia Brækhus (36) sine VM-belter på spill mot Inna Sagajdakovskaja i samme by.

Cecilia Brækhus fikk det tøft da hun slo Kali Reis i USA i mai. Snart er hun klar for en ny batalje i bokseringen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Brækhus møter Sagajdakovskaja i Moskva 21. juli. Kampen bokses på stevnet som huser finalen i «World Boxing Super Series».

– Det kommer til å bli helt elektrisk, og jeg kunne bare ikke si nei til dette. Det vil bli 20.000 til 30.000 tilskuere, og et svært opplegg. Hele bokseverdenen kommer til å ha øynene vendt hit, sier Brækhus.

33 år gamle Sagajdakovskaja er ubeseiret på sine sju proffkamper. Brækhus har på sin side gått hele 33 proffkamper og vunnet alle.

– Hun kommer fra en vektklasse over meg og er en god del større. Hun har den typiske russiske stilen som jeg skal være overlegen mot, men hun er beintøff. Dette er hennes hjemmebane, og det vil bli en veldig bra kamp, mener Brækhus.

Finale i verdenskjent turnering

Brækhus kamp vil være «co-event» på stevnet der Murat Gassijev og Oleksandr Usyk bokser cruiservektfinale i «World Boxing Super Series».

Det er en bokseturnering som går etter utslagsformatet. Åtte boksere skal til slutt bli til én i to ulike vektklasser (cruiservekt og super mellomvekt), og i Moskva skal Usyk og Gassijev kjempe om beltene i WBC, WBO, WBA og IBF.

Finalen mellom russiske Gassijev og ukrainske Usyk skulle i utgangspunktet bokses i Saudi-Arabia i mai, men kampen ble utsatt etter at Usyk skadet armen på treningsleir.

Fire ubeseirede cruiservektboksere, som alle var rangert blant topp seks i verden, deltok i «World Boxing Super Series». Gassijev og Usyk ble klar for finalen etter å ha slått henholdsvis Yunier Dorticos og Mairis Briedis i semifinalene.

Ukrainske Usyk har tidligere uttalt at han aldri vil møte Gassijev i Russland, men nå må han likevel møte russeren på hans hjemmebane.

Oppgjørene i bokseturneringen er av meget høyt nivå, og Usyk ble blant annet kåret til den beste bokseren under OL i London i 2012.

Ny kamp i september

Brækhus har tidligere gitt uttrykk for at det neste store målet er å bokse på stevnet der omkampen mellom Gennady Golovkin og Saul «Canelo» Alvarez er hovedkamp.

Det stevnet går av stabelen i Las Vegas 15. september, og Brækhus bekrefter til NTB at hun bokser der om alt går etter planen.

– Hvis jeg slår Sagajdakovskaja i juli og holder meg skadefri, så bokser jeg der.

Først må hun imidlertid i så fall slå sin russiske motstander for å forsvare beltene i forbundene WBA, WBC, WBO, IBF og IBO.

(©NTB)

Publisert: