På denne gigantarenaen setter Ødegaard & Co. historisk rekord

100.000 tilskuere venter når Martin Ødegaard (16) og Real Madrid gjester Australia.

ENORM STADION: Martin Ødegaard skal spille foran 100.000 mennesker når han og Real Madrid gjester Melbourne i Australia.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Om drøyt to uker starter Real Madrid oppkjøringen til neste sesong. Første stopp: Melbourne i Australia.

Melbourne Cricket Ground (MCG) er en verdens aller største idrettsarenaer. Stadionanlegget har en tilskuerkapasitet på 100.024, og når Real Madrid kommer til byen blir den stappfull.

MEKTIG: Melbourne Cricket Ground er større en samtlige idrettsarenaer i hele Europa.

18. juli spiller Real Madrid – med både Cristiano Ronaldo og Martin Ødegaard i troppen – mot Roma, og noen dager senere, 24. juli, står Manchester City på motsatt side.

Mest sette kampen på den sydlige halvkule

Begge kampene – som er en del av International Champions Cup – går på gigantarenaen i Melbourne, og det er kun få billetter igjen tilgjengelig for salg, skriver den spanske sportsavisen AS. Med andre ord: Det blir nesten garantert fullt hus.

Det betyr at Real Madrid skriver historie. Aldri har en fotballkamp i Australia hatt så mange tilskuere. Den forrige rekorden (på 95.446 tilskuere) ble satt da Liverpool spilte mot det australske laget Melbourne Victory på MCG for to år siden.

SKAL SPILLE: Martin Ødegaard (t.h) fikk sin debut for førstelaget til Real Madrid, mot Getafe i siste serierunde. I sommer er han lovet mer spilletid sammen med Cristiano Ronaldo (t.v).

Martin Ødegaard reiser denne sommeren på turné med Real Madrids førstelag. Det spanske storlaget skal spille trenings-/showkamper i Australia, Kina og Tyskland, samt mot Vålerenga på Ullevaal stadion 9. august, før La Liga-sesongen starter en gang i midten av samme måned.

Ødegaard skal vise seg frem mot storlag

Den norske 16-åringen er lovet mye spilletid i løpet av sesongoppkjøringen, slik at han får muligheten til å vise seg frem i kamp, sammen Ronaldo, Modric, Benzema og de andre Real-stjernene i kamp.

Fortsatt er det veldig usikkert hvor Ødegaard spiller neste sesong, men med mindre han storspiller i sommer og viser at han er så god at han fortjener å spille førstelagskamper for Real Madrid jevnlig, er det trolig at han blir utlånt til en annen klubb i La Liga.

Klubber som Getafe, Villareal, Rayo Vallecano, samt Malaga, Celta Vigo og Real Betis, er aktuelle destinasjoner for det norske supertalentet.

PS! Melbourne Cricket Ground kan på sitt meste romme 100.024 tilskuere, og er større en alle idrettsarenaer i Europa. Til sammenligning har Real Madrid hjemmearena Santiago Bernabeu en kapasitet på 85.454. PS 2! Til showkampen mot Vålerenga rives billettene vekk i et forrykende tempo. Og det er ventet at det blir fullt hus når Real Madrid kommer til Ullevaal 9. august.

Verdens største idrettsarenaer (kapasitet i parentes):

1. Rungrado 1. mai-stadion, Pyongyang, Nord-Korea (150.00)

2. Michigan Stadium, Ann Arbor, Michigan, USA (109.901)

3. Beaver Stadium, State Colleg, Pennsylvania, USA (106.572)

4. AT&T Stadium, Arlington, Texas, USA (85.000, men kan utvides til 105.000)

5. Ohio Stadium, Colombus, Ohio, USA (104.944)

6. Kyle Field, College Stadion, Texas, USA (102.512)

7. Neyland Stadium, Knoxville, Tennessee, USA (102.455)

8. Tiger Stadium, Baton Rouge, Louisuana, USA (102.321)

9. Bryant-Denny Stadium, Tuscaloosa, Alabama, USA (101.821)

12. Melbourne Cricket Ground, Melbourne, Victoria, Australia (100.024)

Andre kjente fotballstadioner:

Camp Nou, Barcelona, Spania (99.786)

Wembley, London, England (90.000)

Santiago Bernabeu, Madrid, Spania (85.454)

(Kilde: Wikipedia, stadiumdb.com)

Publisert: