Ranheim med ny snuoperasjon – klatret forbi RBK på tabellen

Etter at Sarpsborg gikk til pause med ettmålsledelse, snudde Ranheim kampen i andre omgang.

  • Charlotte Ø. Sundberg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

RANHEIM - SARPSBORG 08 2–1:

Ranheim lå under, men slo nok en gang tilbake da de vant 2–1 mot Sarpsborg 08. Mål av Michael Karlsen og Kristoffer Løkberg sørget for tre nye poeng, og nå er Ranheim tilbake på andreplass, foran byrival RBK som møter Tromsø mandag.

Bare ett poeng skilte lagene foran kveldens oppgjør i Ranheimsjæra, medhjemmelaget et lite hakk foran på tabellen på en tredjeplass. Et snikende ullteppe, som har gått under radaren, kalte Ranheim-trener Svein Maalen Sarpsborg før kampen. Men Sarpsborg gikk helt klart ikke under radaren i starten av kampen i Ranheimsfjæra.

Det var en intensiv start på kampen, med flere tøffe dueller på midtbanen. Ranheim fikk sin første mulighet etter fem minutter. Spiss Michael Karlsen var nære på å få foten på ballen inne i feltet, men nådde ikke helt frem.

Et par minutter senere fyrte Sarpsborgs Harmeet Sing av. Even Bali i Ranheim-målet måtte strekke seg langt, og ballen gikk heldigvis for hjemmelaget over tverrliggeren. Bare minuttet senere ropte hele publikum i fjæra på Ranheim-straffe da Kim Ove Riksvold gikk i bakken inne i feltet, men dommer Trygve Kjensli vinket spillet videre.

Les også

Suksesstreneren foran toppkampen: – Sarpsborg er et snikende ullteppe

Nettkjenning

Og som flere ganger tidligere i sesongen, var det motstanderen i fjæra som fikk mest å juble for i starten av kampen. Kristoffer Zachariassen var sterk i en duell med Ranheim-forsvaret etter 15 minutter, fikk vendt opp og spilt videre til Ole Jørgen Halvorsen, som kom gjennom til høyre inne i Ranheims felt. Halvorsen var tryggheten selv, og satte ballen til side for Barli. Halvorsens tredje mål for sesongen åpnet dermed kampens målkonto for Sarpsborg.

Etter Sarpsborg-målet slet Ranheim med å holde ballen lenge i laget, og det stokket seg litt fremover på banen, mens Sarpsborg la seg lavere. Ranheim hadde en grei mulighet etter 23 minutter da Kristoffer Løkberg kom til en avslutning, men han satte ballen himmelhøyt over.

Les også

Ranheim gjør to endringer etter smellen i nord

Les også

Her er Ranheim verst av topplagene: – Det er ikke heldig over tid

Sarpsborg-ledelse til pause

Sarpsborg fikk kampen inn i sitt spor det siste kvarteret av første omgang, og det var lite som fungerte for Ranheim. Maalens menn slet med å komme seg til gode scoringsmuligheter, men rett før pausen spilte hjemmelaget seg til en god mulighet. Løkberg kom til et godt innlegg fra siden. Ranheim-ving Erik Tønne fikk stå umarkert på bakerste stolpe, men fikk ikke satt ballen i nota. Dermed måtte Ranheim konstatere at Sarpsborg var hakket kvassere den første halvdelen av kampen.

God Ranheim-start

Ranheim har vært gode til å snu kampene etter å ha ligget under denne sesongen. Og det tok bare to minutter før Ranheim spilte seg til sin første sjanse i andre omgang. Riksvold fikk ballen på høyresiden og la inn til en umarkert Karlsen. Spissen fikk hodet på ballen, men ballen gikk over.

Ranheim traff bedre med presset i starten av andre omgang og holdt ballen bedre i laget. Hjemmelaget spilte seg til en ny mulighet da Riksvold ledet an i en kontring før han spilte videre til Tønne. Vingen forsøkte å sette ballen i det lengste hjørnet, men ballen gikk en halvmeter utenfor.

Ranheim var frempå igjen etter da Christian Eggen Rismark tok med seg ballen med seg bakfra. På siden fant han Aleksander Foosnæs, som spilte klikk-klakk med Mads Reginiussen, før han forsøkte å sette ballen i Sarpsborg-nota. Heller ikke denne gangen ble det nettkjenning for Ranheim.

Michael Karlsen utlignet på straffespark for Ranheim.

Ranheim-utligning

Den første halvtimen bodde nesten Ranheim inne på Sarpsborg banehalvdel, og etter 70 minutter fikk hjemmelaget betalt. Riksvold fintet seg fordi Sarpsborg forsvaret og førsøkte på en piruett da han ble felt innenfor 16-meteren. Dommeren var sikker i sin sak, og blåste straffespark til Ranheim.

Publikum på tribunen sto og ventet i spenning på straffesparket fra Karlsen. En rolig Karlsen satte ballen til høyre for keeperen, mens Falck i Sarpsborg-målet gikk til den andre siden. Publikum kunne dermed juble for Ranheim-utligning og Karlsens fjerde mål for sesongen.

Fam minutter før slutt hadde Sarpsborg en god mulighet til å gå opp i ledelsen igjen. Halvorsen var alene mot keeper på høyresiden, men Foosnæs fikk stoppet Halvorsen med en kanontakling. Det kunne fort ha blitt et straffespark til Sarpsborg hvis Ranheim-forsvareren ikke var på ballen først, men Foosnæs gikk seirende ut av duellen.

Snudde kampen

Like før ordinær tid sto kampen og vippet, og Ranheim fikk en god mulighet da det var tre minutter igjen. Tønne fikk lagt inn til Karlsen, som fikk satt ballen mot mål, men Sarposborg-forsvaret fikk blokkert til corner.

På corneren kunne Sarpsborg derimot ikke lenger stå imot presset. Løkberg fikk ballen rett utenfor 16-meteren, fikk et godt treff på ballen og sendte publikum i fjæra til himmels.

Ranheim kunne dermed avslutte kvelden med å ha økt luken ned til Sapsborg med fire poeng til trampeklapp fra publikum. Akkurat nå ligger også laget fra fjæra foran Rosenborg, som spiller borte mot Tromsø i morgen.

Publisert:
  1. Sarpsborg
  2. Svein Maalen
  3. Ranheim IL

Mest lest akkurat nå

  1. Da to voksne menn snakket høyt om voksne kvinners markedsverdi, ble det bråk

  2. USA roser Sør-Afrika for å ha oppdaget ny virusvariant

  3. Wirak varslet snø over Vinterland, og det fikk han

  4. Ryfylke har fått sin første vingård

  5. Vogntog mot personbil - mann satt fastklemt

  6. Forskarens fem om dagen for eit lukkelegare liv