Fotball-Norge hyller John Arne Riise: - En av de aller største

Mandag morgen offentliggjorde 35-åringen at han slutter i Aalesund med umiddelbar virkning.

John Arne Riise høster ros etter at han i dag bekreftet at han gir seg i Aalesund. Her feirer han mål mot Kypros i 2010.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— John Arne er en av de aller største i norsk fotball. Det han har av meritter, trofeer, store klubber på CV-en, spilt under de største trenerne, 110 landskamper... John Arne Riise har skrevet seg inn i historiebøkene med store bokstaver, sier Jan Åge Fjørtoft til smp.no.

Tidligere AaFK-lagkamerat Amund Skiri er en annen som hyller det Riise har oppnådd gjennom fotballkarrieren.

Les også

John Arne Riise slutter i Aalesund på dagen

En fantastisk karriere

— John Arne har hatt et ekstremt vinnerinstinkt som har brakt han så langt som han klarte gjennom karrieren. John Arne trente mer enn noen andre jeg har trent med noen gang, sier Amund Skiri.

— Det som kjennetegner John Arne har jo vært ekstrem løpskapasitet, ekstrem vinnervilje og et ekstremt tilslag. Han gjorde det til sin spisskompetanse og ble en helt i Liverpool, sier Skiri.

Les også

John Arne Riise innkaller til pressekonferanse

Tidligere AaFK-trener Geir Hansen — nå sportslig utviklingsleder i Hødd - hadde mye med John Arne Riise å gjøre før han flyttet til Monaco som 17-åring.

— John Arne har hatt en fantastisk karriere. Det er ikke mange som kan måle seg med karrieren hans. John Arne kan se tilbake på en fenomenal fotbalkarriere der han utnyttet talentet sitt maksimalt, sier Geir Hansen.

- Voksen og riktig avgjørelse

Han tror John Arne Riise har tatt en riktig beslutning når han nå velger å gi seg som fotballspiller.

— Så lenge det føles rett for han, så er det nok rett for alle. John Arne gjorde et helhjerta forsøk på å avslutte det hele i norsk fotball og har vel, slik jeg forstår det, funnet ut at han ikke greier den jobben hardt nok. Da synes jeg det er helt rett av han å tre til side, sier Geir Hansen.

Gjennom sin jobb som fotballekspert følger Amund Skiri norsk fotball og AaFK tett. Han støtter Hansen på at det virker å være en riktig avgjørelse.

— Når John Arne ikke har den lysten som har skapt han sjøl som fotballspiller, så synes jeg det er helt riktig å gi seg. Jeg tror dette er en av de mer voksne og riktige avgjørelsene John Arne har tatt. Han ser at han ikke har det som trengs og er ikke like motivert som tidlgiere. Da er det nok best for han og klubben at han gir seg. Den sjølinnsikten er veldig voksent gjort av han, sier Amund Skrii.

Selv om AaFK-avslutningen neppe ble slik John Arne Riise og AaFK hadde sett for seg, minner Amund Skiri om at det tross alt kom positive ting ut av gjenforeningen.

— Det viktigste er kanskje at John Arne har sluttet fred med klubben. Alt det negative er blitt lagt bak seg. Det var kanskje det viktigste for John Arne, i tillegg til å spille med broren, sier Amund Skiri.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk