John Terry får likevel fortsette i Chelsea

Tilbudt ny kontrakt.

John Terry jubler etter at Chelsea sikret seriegullet forrige sesong. Denne sesongen har gått langt tråere.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Chelseas veteran John Terry (35) er likevel tilbudt en ny ett-årskontrakt med klubben.

Terry fortalte i vinter at han ikke hadde blitt tilbudt en kontraktsforlengelse, og at han forventet å forlate klubben etter sesongen.

Det så ut til at Terry ville få en særdeles trist avslutning på Chelsea-karrieren.

Forrige lørdag tuslet han av banen litt før alle andre, etter å ha mottatt sitt andre gule kort i kampen.

John Terry får det røde kortet.

Utvisningen betød at han ikke fikk spille mer denne sesongen. Dermed ville han ikke fått en siste kamp foran egne supporterne, og det røde kortet ville blitt avslutningen på karrieren.

Les også

Legendens triste avslutning på Chelsea-karrieren: - Satt og stirret ut i luften

Nå ser det ut til å bli kunne bli en lykkeligere slutt for Terry.

Den siste tiden har ryktene vært mange. Fredag kunngjorde klubben på en pressekonferanse at Terry er tilbudt en ny kontrakt, men foreløpig er det ikke kjent om han har takket ja til tilbudet.

– Det er viktig å ha store spillere som er store personligheter i en klubb. 21 år i en klubb er voldsomt. Det er slik man blir en legende. Sånn legender må man ta vare på i framtida også, sa avtroppende Chelsea-manager Guus Hiddink på en pressekonferanse fredag.

«Alle» mener han er Chelseas største kaptein i historien. Terry har spilt for Chelsea siden han var 14 år, har over 700 kamper for klubben og vunnet både Premier League (fire ganger), FA-cupen (fem ganger) og Champions League med Chelsea.

Helt siden han kom til klubben som junior i 1995 har Terry vært Chelsea-spiller (med unntak av seks kamper for Nottingham Forest på lån i 2000).

Fire ganger har han ledet laget til Premier League-tittelen, en gang har han jublet for pokalen i Champions League.

Likevel, John Terry kommer kanskje likevel til å bli husket vel så godt for de mange feilene og skandalene. Sånn sett var kanskje det røde kortet og sistekampen på Stamford Bridge som aldri blir noe av også et passende bilde på en sportslig sett veldig suksessrik karriere.

For:

  • Da John Terry skulle avgjøre Champions League-finalen i 2008 fra straffemerket skled han. Med scoring ville Chelsea blitt mestere. I stedet fikk Manchester United en ny mulighet, og vant. Senest i fjor fortalte han om hvordan episoden fortsatt hjemsøker han et par ganger i året.
  • Da Chelsea omsider tok den største og viktigste pokalen i klubbfotballen, var John Terry suspendert. Han fikk ikke spille Mesterliga-finalen, og så den fra sidelinjen i dress. Da pokalen skulle feires løp han ut på banen til lagkameratene, men nå i spillerdrakt. Kritikerne mente at han i stedet stjal oppmerksomheten fra dem.
  • Han ble kåret til «Dad of the year» i England i 2009, kanskje på grunn av imaget han hadde bygget opp gjennom et portrett i The Guardian om at han aldri kom til å være utro mot konen. Det var før han ble tatt på fersken etter en sex-økt med en tenåringsjente i sin luksusbil. Det var før en affære med kjæresten til tidligere lagkamerat Wayne Bridge ble en stor sak i engelske medier.
  • Det var til tross for at han ble bøtelagt fordi han i fylla hånet amerikanske turister på Heathrow få timer etter terrorhandlingene i New York 11. september 2001. Det var før politiet i 2011 startet etterforskning av ham på grunn en rasistisk melding til Anton Ferdinand under en Premier League-kamp. Han ble ikke funnet skyldig på grunn av bevisets stilling i retten. Det engelske fotballforbundet straffet ham likevel med fire kampers karantene, og over 2,5 millioner kroner i bot. Saken ble ekstra pikant på grunn av at Anton er lillebror til Terrys mangeårige midtstoppermakker på det engelske landslaget, Rio Ferdinand. Det endte i full konflikt mellom de to.

14 store titler har det blitt i Chelsea-tiden, det er det ingen i klubbens historie som er i nærheten av å kunne slå.

Chelsea avslutter sesongen hjemme mot Leicester i helgen.

Publisert: