Liverpool-legende: - Costa er mer interessert i å slåss enn å score mål

Jamie Carragher tror Chelsea snart må spørre seg selv om Diego Costa er verdt bryet.

Diego Costa har nok en gang preget overskriftene denne uka. Jamie Carragher mener at han kanskje ikke er verdt alt trøbbelet.
 • Sjur Magnus Bergstrøm
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Diego Costa ble tidligere denne uken tildelt tre kampers utestengelse av det engelske fotballforbundet (FA).

Costa var siktet av FA for voldelig oppførsel mot Arsenal etter at dommer Mike Dean ikke fikk med seg Costas klammeri med Laurent Koscielny i det 43 minutt. Det startet kranglen mellom Costa og Arsenals midtstopper Gabriel Paulista, som senere ble utvist da han sparket til Chelsea-spissen.

KLAMMERI: Chelsea-spiss Diego Costa og Arsenals Gabriel havnet i klammeri rett før pause forrige helg.

Det var bare den siste hendelsen i en rekke kontroversielle situasjoner med Costa etter at han kom til Chelsea i fjor sommer. Nå spør tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher om stjernen bidrar nok på banen til at Chelsea bør holde på 26-åringen.— Oppførselen hans har puttet ham og José Mourinho i overskriftene nok en gang og man må tenke at det til slutt når et punkt der Chelsea lurer på om all irritasjonen han bringer er verdt det. Jeg personlig mener at det nærmer seg stadiet der det ikke er verdt bryet. Det jeg sliter mest med å forstå er hvorfor han er mer interessert i å slåss med hver forsvarsspiller han møter, enn å score mål, skriver Carragher i sin spalte i Daily Mail.

Les også

Costa suspenderes i tre kamper

— Suarez og Cantona var verdt trøbbelet

Carragher sammenligner Costa oppmot tidligere Liverpool-spiller Luis Suarez og tidligere Manchester United-kulthelt Eric Cantona. Suarez skapte kontroverser både da han bet Chelseas Branislav Ivanovic og ble utestengt for rasistiske bemerkninger mot Patrice Evra, mens Cantona gikk til angrep på en Crystal Palace-tilskuer i 1995 og ble utstengt i åtte måneder.

— Alle managere må spørre seg selv om en kontroversiell spiller er verdt bryet. Noen individer, som Suarez og Cantona, er så verdifulle for laget at de behandles annerledes. De var aldri skadet, kunne vinne kamper på egenhånd og bidro så mye at Brendan Rodgers og Sir Alex Ferguson godtok støyen rundt dem, skriver Liverpool-legenden og fortsetter:

— Jeg har selv spilt med Suarez og man trengte aldri å fortelle ham at han hadde gjort noe feil, men i stedet akseptere handlingene hans fordi du visste hva han kunne gjøre i en kamp. Han var hovedårsaken til at Liverpool var så nære ved å vinne ligaen for to år siden og han bidro like mye som Cantona gjorde da han kom tilbake fra utestengelsen i 1995. Scoringene hans i en rekke 1-0-seiere bærte United til tittelen.

Les også

Lagkamerat om Costa: - Vi vet alle at han liker å jukse

Ville ikke terget ham opp

Carragher, som spilte 508 ligakamper for Liverpool mellom 1996 og 2013, mener at Costa ikke er like viktig for Chelsea som Suarez og Cantona var for sine lag. Han forstår at noen mener Costa hjalp Chelsea til seieren med å provosere Gabriel til å få rødt kort, men spør om de tre poengene var verdt tre kampers utestengelse og bråket som fulgte.

Jamie Carragher.

— Hvis jeg skulle spilt mot Costa, ville jeg behandlet ham på samme måte som Didier Drogba. Det dummeste du kunne gjøre var å få Drogba sint, fordi da ble han ustoppelig. Jeg ville fått ham til å tro at vi var venner før kamp og vært aggresiv i duellene underveis. Når Drogba lå nede, hjalp jeg ham opp og spurte om det gikk bra, fordi det var viktig å aldri by opp til trøbbel, skriver den tidligere midtstopperen.

Les også

Tidligere Arsenal-bauta: - Costa har svart belte i mørke kunster

Ikke blant de beste

Engelskmannen mener det bare er dumt å provosere Costa, fordi spissen sjelden blir utvist og i stedet blir en bedre spiller av det. Likevel pådrar han seg suspensjoner, som i fjor da han ble straffet i etterkant av semifinalen i Ligacupen for en stempling på Liverpools Emre Can. Suspensjoner og skader gjorde at Costa måtte stå over 17 av 54 kamper i fjor og når han i tillegg bare har scoret ti mål på sine siste 24 kamper, tror Carragher at et salg i sommer kan være det smarteste for å gjøre Chelsea bedre.

— Han er en god spiller og jeg liker ham, men vil man sammenligne ham med Premier League-historiens beste spisser når man ser tilbake på tiden hans i Chelsea? Nei, skriver Carragher.

Chelsea møter Newcastle på bortebane klokken 18.30 lørdag kveld. Uten suspenderte Diego Costa. Følg kampen direkte her!

Les også

 1. - Costa skulle vært utvist to ganger

 2. «Skandale på skandale. Og fotballjentene fikk lide mest. Virkelig lide.»

 3. Dette bildet av folkelige Hangeland tar av på internett

 4. «Skulle jeg valgt én klubb som favorittlag, ville det vært Arsenal»

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Newcastle United FC
 3. Premier League
 4. Diego da Silva Costa

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea23128346182844
4West Ham United22114741301137
5Tottenham Hotspur1911352622436
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold

 2. Slåsskamp inne i togvogn

 3. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

 4. Seks lokale talenter på landslaget

 5. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant

 6. Staten kan ikke betale for alt