Kristoffer Ajer lånes ut fra Celtic

Unggutten skal få verdifull kamptrening.

Kristoffer Ajer skal spille for Kilmarnock de neste månedene.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Ingen av klubbene har foreløpig bekreftet det på sine nettsider, men ifølge skotske Daily Record lånes Kristoffer Ajer ut fra Celtic til Kilmarnock. Det bekrefter også spilleren selv til TV 2.

18-åringen ble hentet til Celtic av daværende trener Ronny Deila. Ajer har ikke startet under treneren som overtok, Brendan Rodgers.

Vil følge tett

Ifølge avisen leies Ajer ut resten av sesongen.

– Kris går til Kilmarnock. Det var noen alternativer, men det blir bra for ham å få spilletid der. Han har glidd fint inn hos oss, så kan han reise dit og få spilletid. At han går til dem gjør at vi kan følge ham tett og så hente ham tilbake, sier Rodgers.

Kristoffer Ajer har fått noen muligheter i den grønne og hvite trøyen. Her mot Ever Banega og Inter.
Les også

Ajer: - Sannsynligvis blir jeg lånt ut i januar

Ajer signerte i februar i fjor en fireårskontrakt med Celtic. Han sier til TV 2 at han også hadde tilbud fra engelske klubber, men at de helst ville bruke ham på midtbanen.

Skal være midtstopper

– Brendan Rodgers ville at jeg skulle være i nærheten av Glasgow. Det har gått veldig bra de siste månedene, og nå er det bestemt at det blir midtstopper som blir min posisjon, sier Ajer.

– Celtic vil se meg som midtstopper, og de vil se meg i den skotske ligaen. Nå blir det viktig for meg å få spilletid og erfaring som midtstopper, sier 18-åringen.

Kilmarnock ligger tredje sist på tabellen i den skotske toppdivisjonen. Ajer håper at debuten kommer i cupkampen mot Hamilton til helgen.

Manager Lee Clark er godt fornøyd med å ha sikret seg nordmannen.

– Kris er en veldig anvendelig spiller, som kan spille i mange posisjoner. Vi har hatt stor konkurranse for å sikre oss ham, og vi er veldig glad for å ha sikret oss Kristoffer, sier Clark til klubbens eget nettsted.

Publisert: