Viking sendte Mjøndalen ned: - Dette gjør vondt

Siddisene snudde kampen og reddet Start

NEDRYKK: Mjøndalen lå lenge an til å klare kvalik, men klarte ikke å holde unna for Viking. Dermed må bruntrøyene ta den tunge turen ned i 1. divisjon.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

VIKING STADION (Aftenbladet): Kampen mot Mjøndalen var avskjedskampen til Indridi Sigurdsson, Vidar Nisja, Jon Dadi Bödvarsson og Arild Østbø. To av dem startet kampen, mens Nisja kom inn i pausen.

Les også

Slik var oppgjøret som endte i nedrykk for Mjøndalen

De fire spillerne fikk til slutt den avslutningen de og Stavanger-publikumet ønsket.

Viking vant kampen 3-1 og sikret seg dermed 5. plassen i årets eliteserie. Mjøndalen må ta den tunge veien ned til 1. divisjon, til tross for at Start tapte 0-3 hjemme mot Molde i Kristiansand.

— Kanskje greit det endte slik

— Dette er ikke noe gøy. Det er vondt for oss alle. Vi kom godt i gang, og det så bra ut lenge, men heller ikke i denne kampen holdt vi helt inn. Da ender det dessverre med nedrykk. Men sånn er fotballen, og det må vi bare akseptere, sa en skuffet Vegard Hansen til TV 2 etter kampslutt.

Mjøndalen-treneren var en slagen mann etter nedturen i Stavanger.

Vegard Hansen (t.h.) må innse at hans Mjøndalen rykker ned fra eliteserien etter 1-3-tapet mot Viking søndag. Her sammen med sportssjef Kenneth Karlsen underveis i kampen mot Viking.

— Vi tok ledelsen og hadde den ganske lenge. Så ble vi slitne, og vi spilte en dårlig andreomgang. Hadde vi fått med oss ett poeng, hadde det holdt, siden Start tapte i Kristiansand. Dette gjør vondt, sier Hansen.Mjøndalen har spilt 15 bortekamper i år uten seier. Selv om det lenge så lovende ut i Stavanger.

— Vi ble slitne, presset vårt ble dårligere, og vi spilte en dårlig 2. omgang. Jobben med å komme tilbake starter allerede i morgen, sa Mjøndalen-treneren til TV 2 i går kveld.

Hans kaptein, Joachim Olsen Solberg, slet me då sette ord på nedturen.

— Det er tøft og det er vondt. Vi prøvde. Men det holdt ikke. Det er kanskje greit at det endte slik. Vi har ikke vært gode nok.

God start av Mjøndalen

Allerede etter fire minutters spill kom kampens første målsjanse. Viking ga noe unødvendig bort et hjørnespark som Mjøndalen nesten fikk uttelling på. Fra fem meters hold headet Sanel Kapidzic i tverrliggeren og ned, før Viking fikk klarert ballen.

Viking burde kanskje hatt ett straffespark minuttet senere. Zymer Bytyqi dro seg fint inn i sekstenmeteren, ble lagt i bakken, men dommer Svein-Erik Edvartsen vinket ham opp igjen. Til store protester fra Stavanger-publikumet.

Les også

Svake Start reddet av Viking - Mjøndalen rykker ned

Bortelaget stoppet ikke der. Fire minutter senere var de igjen frempå. Denne gangen var det Erik Midtgarden som kom alene mot Indridi Sigurdsson. Islendingen klarte ikke forhindre Mjøndalen-spilleren fra å dra seg inn i banen og skru ballen elegant opp i krysset. 1-0 til Mjøndalen.

Vikings første målsjanse kom etter 21 minutter. Kristoffer Haugen servet et bra hjørnespark, og fra sju meters hold headet Suleiman Abdullahi like utenfor.

Mjøndalen la seg etter hvert lavt i banen og satset på kontringer. Viking klarte ikke å bryte ned forsvarsmuren deres og i stede var det Mjøndalen som skapte farligheter på kontringene sine. Etter 38 minutter fikk Amahl Pellegrino et innlegg fra høyre, avslutte fra 13 meters hold, men volleyskuddet gikk like utenfor.

Tre minutter før pause skapte Viking deres andre målsjanse. Kristoffer Haugen og Samuel Adegbenro kombinerte fint langs venstrekant, før sistnevnte til slutt fant Bytyqi i sekstenmeteren. Unggutten fikk avsluttet, men Marco Jørgensen var nede i det lengste hjørnet og reddet.

Alt i alt ingen god første omgang og Mjøndalen fortjente å ledet til pause.

Snudde i 2. omgang

Viking gjorde ett bytte i pausen. Anthony Soares ut og Vidar Nisja inn. Tre minutter ut i andre omgang var Viking nær utligning. Bytyqi dro seg fint igjennom på høyresiden, men foran mål manglet Abdullahi en skotupp fra å sette ballen i mål.

FORNØYD: Viking-keeper Iven Austbø kunne juble for seier etter 3-1 hjemme mot Mjøndalen i sesongens siste kamp.

Spillemessig hadde Viking hele overtaket i starten av andre omgang og etter 67 minutter fikk de betalt. Jon Dadi Bödvarsson fikk slått inn fra venstre. Ballen havnet hos Steinthor Thorsteinsson, som la ballen igjen til Bytyqi, og unggutten plasserte ballen enkelt i mål.Minuttet senere kunne Bytyqi sendt Viking i ledelsen, men alene med keeper avsluttet han midt på Jørgensen. Returen ble også blokkert av en Mjøndalen-spiller.

Det var tydelig at Mjøndalen-spillerne fikk beskjed om utviklingen i kampen mellom Start og Molde, for bortelaget fortsatt med den defensive stilen etter Vikings utligning.

Den taktikken ble de straffet for da Viking etter 81 minutter gikk opp i 2-1. Zymer Bytyqi leverte nok et godt forarbeid, slo inn fra høyrekanten og til slutt fikk Haugen avslutte. Venstrebacken knallet til og via en Mjøndalen-spiller gikk ballen i mål.

Dermed var Mjøndalen på nedrykksplass og måtte jage utligning de siste minuttene, den var de aldri i nærheten av å sette inn.

Adegbenro kunne punktert kampen etter 84 minutter, men alene med keeper avsluttet han midt på Jørgensen. Bödvarsson kom også til en god mulighet i sluttminuttene, men til slutt var det Samuel Adegbenro som satte spikeren i Mjøndalen-kista.

På elegant vis dro han seg inn i banen og avsluttet knallhardt inn i keepers korthjørne. 3-1 til Viking.

Dermed sikret Viking seg 5. plassen, mens Mjøndalen må ta den tunge veien ned i 1. divisjon.

Slik var nedrykksdramaet:

18.07:

Erik Midtgarden sendte Mjøndalen foran med 1–0 i Stavanger etter syv minutters spill av den siste serierunden, og overtok dermed kvalikplassen på tabellen. Start i 1. divisjon nå.

18.22:

Molde går opp i 1–0 i Kristiansand. Sander Svendsen målscorer for gjestene, og Starts håp om å unngå nedrykk svinner ytterligere.

18.42:

Molde dobler ledelsen. Ruben Gabrielsen scorer for Molde. Start enda nærmere nedrykk nå. I Stavanger leder Mjøndalen fortsatt, og er på kvalikplass. Vegard Hansens menn 45 minutter unna kvalikspill nå.

19.22:

Kampen i Stavanger er vid åpen. Spillet bølger. Og så skjer det: Viking scorer. Zymer Bytyqi utligner til 1–1. Alt snus på hodet. Mjøndalen tilbake på nedrykksplass, Start tilbake på kvalik.

19.27:

Molde opp i 3–0 mot Start. Dermed bytter lagene plass igjen. Mjøndalen på kvalikplass på flere scorede mål enn Start. Målforskjellen er lik. Marginene er så små. Fortvilelse i Kristiansand.

19.35:

Vikings Kristoffer Haugen scorer sitt første mål for sesongen når han smeller inn 2–1 i Stavanger. Og nå er det Mjøndalen som er på defensiven. Tilbake på nedrykksplass, poenget bak Start.

19.45:

Viking setter punktum i Stavanger. Samuel Adegbenro legger på til 3-1, og sender samtidig Mjøndalen ned. Start berger kvalikplassen til tross for tremålstapet.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
9Aalesund30109113245-1339
10FK Haugesund30108124246-438
11Viking3098134854-635
12Strømsgodset3096154455-1133
13HamKam30613113343-1031
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk