Solskjær om Barcelona-trekningen: – Det blir kjekt å komme tilbake

For 20 år siden avgjorde Ole Gunnar Solskjær Champions League-finalen på Camp Nou. Nå vender nordmannen og hans Manchester United tilbake, etter at de trakk Barcelona i kvartfinalen.

MARERITTREKNING: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Lionel Messi og Barcelona i kvartfinalen av Champions League.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

MANCHESTER: – Det er en tøff trekning, selvfølgelig. Men vi gleder oss, det er slike klubber du har lyst til å spille mot. Det er kamper denne klubben her trenger og har savnet. Det blir fantastisk, sier Solskjær til et samlet norsk pressekorps, og legger til:

– Det er mindre enn ett år siden jeg ble slått ut av Brattvåg i NM med Molde - nå venter kvartfinale i CL mot Barcelona på Nou Camp og Old Trafford, så det gleder vi oss til, sier han og ler.

Hvordan skal dere stoppe Messi?

– Han og Ronaldo er de to beste spillerne i verden de siste ti årene, så det er jo ikke den letteste oppgaven. Men vi har fått den oppgaven nå, så da må vi bare se hvordan det går, sier Solskjær på spørsmål fra Aftenposten.

Det er 20 år siden Solskjær avgjorde Champions League-finalen, i 2–1-seieren over Bayern München på nettopp Camp Nou. Nordmannen innrømmer at han gleder seg til returen.

– Det finnes ikke så mange bedre minner enn akkurat den, nei. Det var en fantastisk kveld. Så det skal bli kjekt å komme tilbake, sier Solskjær.

Les også

Solskjærs respons skapte latter

Solskjær tilbake på Camp Nou

Manchester United møter Barcelona til kvartfinale i Champions League. Sist lagene møttes var da Barcelona vant 3–1 mot United i finalen i turneringen i 2011. Da var Sir Alex Ferguson trener for Manchester United, mens Pep Guardiola satt på den andre trenerbenken for Barcelona.

Dermed returnerer også Ole Gunnar Solskjær & co. til Camp Nou. Det var nemlig på Barcelonas hjemmebane at nordmannen avgjorde Champions League-finalen mot Bayern München på overtid i 1999.

– Det er en tøff, men bra trekning for oss. Alle spillerne og trenerne ser frem til det. Alt er mulig, og det som er litt spesielt er at det er 20 år siden vi vant finalen på Camp Nou. Hvis gutta spiller bra, har vi en mulighet, sier United-legenden Andy Cole til UEFAs TV-sending. Cole spilte sammen med Solskjær i United.

Fotballekspert i Viasat, Morten Langli, spår et heftig oppgjør mellom Manchester Untied og Liverpool i semifinalen i Champions League:

På tross av at Barcelona er favoritter mot United, har katalanerne aldri slått ut engelskmennene i en utslagsrunde i Europa. United vant mot Barca i kvartfinalen av cupvinnercupen i 1984, samt semifinalen i Champions League i 2008, ifølge Opta.

Barcelona vant riktignok mot United i finalen av Champions League, både i 2009 og 2011.

Les også

Premier League-klubbenes hevn i Champions League: – På høy tid at de slår tilbake

AVGJORDE: Slik så det ut ette at Ole Gunnar Solskjær scoret det avgjørende 2–1-målet mot Bayern München på Camp Nou i 1999. Nå få United en utrolig tøff oppgave i kvartfinalen mot Barcelona.

Drømmetrekning for Liverpool

Det var mange av storkanonene som håpet på å møte Porto. På tross av avansement i åttendedelsfinalen mot Roma, blir portugiserne regnet som et av de svakeste lagene.

Det ble Liverpool som trakk Porto. Lagene møttes også forrige sesong, da Liverpool knuste portugiserne hele 5–0 borte, før det endte 0–0 på Anfield i åttendedelsfinalen.

– Det er en bra trekning for Liverpool. Jeg håper at Liverpool vinner, og vi gjorde det bra mot Porto i fjor. Jeg tror alle trekker i samme retning, og det ser bra ut. På papiret kan alle komme videre fra kvartfinalene, veien til finalen er veldig tøff, sa Liverpool-legenden Robbie Fowler på UEFAs TV-sending fra sveitsiske Nyon.

DRØMMETREKNING: Forrige sesong lekte Liverpool med Porto da de avanserte fra åttendelsfinalen i Champions League. Nå møtes lagene igjen, denne gangen i kvartfinalen.

Hel-engelsk duell

Hele fire av åtte kvartfinale-lag er Premier League-klubber. Det lå derfor godt an til at to engelske klubber skulle møte hverandre, noe vi også fikk. Tottenham møter Manchester City på hjemmebane i den første kampen, før lagene møtes på Etihad i returoppgjøret.

Manchester Citys høreback, Kyle Walker, reagerte slik på Twitter, da han hørte om trekningen fredag. City kjøpte Walker fra nettopp Tottenham sommeren 2017.

Unge Ajax mot Ronaldos Juventus

I likhet med Porto er Ajax et lag som de store gigantene nok håpte mest på å trekke. Juventus, som gikk videre mot Atlético Madrid i åttendedelsfinalen etter en imponerende 3–0-seier på hjemmebane, møter Ajax i kvartfinalen. Det første oppgjøret skal spilles på Johan Cruyff-Arena i den første kampen, før returoppgjøret skal spilles i Torino.

Vi fulgte trekningen live:

Publisert: