Nestvold-Haugen lei av skuffende annenomganger: – Jeg skal risikere mer

Nå vil Leif Kristian Nestvold-Haugen kjøre to bra omganger.

Publisert: Publisert:

Leif Kristian Nestvold-Haugen skal ta større sjanser i bakken. Slik skal han oftere havne i nærheten av pallen i verdenscupen. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

SÖLDEN: Forrige sesong lå han an til pallplass i verdenscupen flere ganger. Men storslalåm består som kjent av to omganger. Nettopp det har 30-åringen fra Bærum har fått erfare så altfor ofte.

– Jeg hadde som målsetting forrige sesong at jeg skulle angripe mer og ta litt større risiko. Det må til for å kjøre fort.

Tenningsnivå

Han klarte det, men innrømmer at det i enkelte renn er blitt litt overtenning. Men overtenning hadde han ikke annenomgangen. Han lå an til medalje som nummer tre etter første omgang. Bare Marcel Hirscher og Alexis Pinturault var bedre. Det ble en åttendeplass til slutt. At den medaljen glapp fulgte ham lenge.

– Problemet akkurat i OL var vel heller litt undertenning i annen omgang selv om jeg følte at jeg hadde gjennomført planen min da jeg passerte målstreken. Det var skuffende, men ikke bittert at det gikk som det gikk, sier han.

Nå er han klar til ny sesong og nye muligheter. Søndag er han en outsider når verdenscupen åpner på Rettenbach-breen.

Leif Kristian Nestvold-Haugen under trening på breen i Sölden fredag morgen. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

Ryggbrudd

Da vil han også få svar på om de endringen i kjøreteknikk som han har trent på helt siden sist sesong gir utslag.

– Farten har jeg inne, men jeg har gjort noen endringer på det grunntekniske. Det sitter kanskje ikke helt ennå. Det er ikke bare enkelt å endre et bevegelsesmønster man har hatt i 20 år.

Oppkjøringen har heller ikke gått helt på skinner. I sommer veltet han på sykkel og pådro seg et brudd nederst i ryggen. På rekordtid har han klart å trene seg opp igjen.

– Jeg kjenner ingenting til denne skaden nå og har trolig gjort en god opptreningsjobb. Jeg har satt nye rekorder på fysiske tester.

Les også

For to år siden tok Ragnhild Mowinckel en viktig avgjørelse: – Alle mine nærmeste fikk sjokk

Kristoffersen vs. Hirscher

Nestvold-Haugen og Henrik Kristoffersen er de norske løperne det stilles størst forventninger til. Kristoffersen er nok en gang på jakt etter å slå Marcel Hirscher. Hans store mål for sesongen er å vinne verdenscupen sammenlagt.

– Jeg aner jo ikke hvordan jeg ligger an sammenlignet med Hirscher. Jeg har i hvert fall gjort en god jobb i sommer og høst. Så får vi se da.

Publisert: