Gjert varsler verdensrekordforsøk: – Jeg tror vi kan se 3.25

TOKYO (VG) Eventyret Jakob Ingebrigtsen (20) fortsetter med angrep på Hicham El Guerroujs legendariske verdensrekord på 1500 meter. Trenerpappa Gjert er ikke tvil om at OL-helten allerede har en ny supertid inne.

OLYMPISK REKORD: Jakob Ingebrigtsen måtte løpe fort for å vinne OL-gull i Tokyo lørdag.
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Han kan løpe under verdensrekorden. Jeg tror vi kan se 3.25 i løpet av et år eller to. Hvis han bestemmer seg, og det tror jeg han gjør.

Det sier Gjert Ingebrigtsen til utenlandske journalister i betong-rommene under stadion etter Jakobs olympiske, europeiske og personlige rekord på 3.28,32 i Tokyo lørdag. På oppløpet var Jakob så overlegen at han kunne slappe av de siste meterne. Trolig kunne tiden vært enda bedre.

Les også

Jakob om Gjert: – Fortalte meg da jeg var fem-seks år at jeg kunne bli verdens beste

– Han var ikke i «sonen» i dag. Han hadde krefter igjen, meldte faren ut internasjonalt, mens sønnen noen meter unna ble gjennomintervjuet av norske journalister.

Selv fikk gullgutten spørsmål om 1500-rekorden på pressekonferansen om han vil prøve å slette den legendariske rekorden på 3.26,00. Svaret var enkelt og på tre bokstaver:

– Yes.

El Guerrouj satte sin 1500-meterrekord på 3.26,00 helt tilbake i 1998. Altså drøyt to sekunder bedre enn vinnertiden i OL-finalen.

Jakob Ingebrigtsen kommer hjem til Norge søndag. Han svarte lørdag følgende på om det blir noe rekordforsøk med det første:

– Nei, nå vil jeg først og fremst til Elisabeth og Maximus og resten av familien og venner og feire gullet med dem. Sesongen er ikke ferdig, men nå er jeg glad for at jeg skal hjem.

– Har du verdensrekord inne?

– Det er vanskelig å si ...

I Athen-OL doblet marokkanske El Guerrouj med å vinne både 1500 og 5000 meter. Denne kombinasjonen ble umulig å gjennomføre for Jakob Ingebrigtsen i OL. Pappa Gjert blir spurt om ikke sønnen ville vunnet fredagens 5000 meter der Ugandas Joshua Cheptegei tok gullet.

– Ja, men han er fortsatt bare 20 år gammel og gikk for 1500 meter i dette OL. Men jeg tror han vil gå for begge distanser i VM i Eugene neste år. Men han vil aldri gå for bare 5000 meter. Han vil løpe 1500 meter i mange år fremover, men han vil prøve å doble hvis programmet tillater det, sier Gjert Ingebrigtsen.

– Han synes 1500 er mest morsomt. Han liker å bli sliten. 5000 meter er for langt. Men jeg tror han kan gjør veldig gode tider også der om han bestemmer seg for det.

Les også

Kaggestad: Større enn Rodals OL-gull

– Det er OL-gullet på 1500 meter jeg har drømt om hele tiden, sier hovedpersonen selv.

Jakob Ingebrigtsen løp tidligere i sommer på 3.29.25 i Monaco etter å ha vært syk og blitt behandlet med antibiotika og stått over Bislett Games.

– Han kan løpe mye fortere enn det. Mye fortere, mener faren.

Les også

OL-gull til Jakob Ingebrigtsen: – Det var lett

Vebjørn Rodal er enig med Gjert i at Jakob Ingebrigtsen har kapasitet på verdensrekordnivå.

– Det kan se slik ut. Han har vært en evig oppadgående spiral. Han løper 3.28 lavt i OL-finalen. I et løp med «steady» harer kan han ta et halvt sekund på runden er det ikke sikkert at El Guerroujs rekord overlever, sier Vebjørn Rodal, NRK-eksperten som vant OL-gull på en annen mellomdistanse, 800 meter, i 1996.

Ifølge Gjert Ingebrigtsen har ikke sønnen lagt noen klar rekord-plan.

– Kanskje i år. Kanskje neste år. I løpet av noen år vil han gjøre et forsøk på rekorden, sier han.

Les også

Grøvdal brøt 10.000 meter: – Var egentlig ikke vits

Jakob Ingebrigtsens sesong fortsetter i USA 21. august. På neste års VM-arena i Eugene skal han løpe en engelsk mil (1609 meter). Startfeltet blir sterkt med karer som OL-toer Timothy Cheruiyot, OL-mesteren fra 2016 Matthew Centrowitz og bror Filip Ingebrigtsen blant konkurrentene.

Uken etter blir det trolig 3000 meter i Diamond League-stevnet i Lausanne. Også der ligger det an til et sterkt startfelt, og det kan komme til å gå veldig fort.

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet$1 Vi vil gjerne høre fra deg!
Send inn
 • DEL

  JAAAAAKOB GRATULERER med OL Gullet. Fabelaktig løp! Sandnes beboere og resten av Norskefolk er stolt av deg. Gratulerer til hele familien også. Ønsker deg masse lykke til videre i karrieren.🎉🥇💗👏👏👏

  Jessica Roalkvam
 • DEL

  Fantastisk løp! 🥇 Gratulerer så mye med OL Gullet, Jakob! 🏃🏃🎉🎉

  Turid Haraland
 • DEL

  Fantastisk løp, og gratulerer med OL- gull, Jakob!!👏💐👏 Stor stas!

  Jorunn Snørteland Roaldsøy
 • DEL

  Har venta på dette løbet, i 14 dager. Måtte ta ei øl itte målgang heilt utlada. Me kan stola på Jakob, han levere gang itte gang og idag var han smart og utrolig sterk i det viktigste løpet i hans purunge liv. For en helt og idrettsbragd/mann gratulere ❤️

  Erling Forberg
 • DEL

  Gratulerer til Jakob... vel fortjent og en fantastisk prestasjon... neste mål er verdensrekord... masse lykke til Jakob og familien :)

  Gerd Inger Handal
 • DEL

  Fantastisk! Lett.

  Elilever Elilever
 • DEL

  JAKOB HERRRRREMANNNN👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

  Kskalgraff Kskalgraff
 • DEL

  Eg måtte stoppa i ei busslomma på vei fra Bergen te Sandnes å Bogafjell kl 1340. Eg va sykt nervøse å sjelden har eg vært så te de grader på gråten så i dag. Det va stort å se på. For ein idrettsmann å for ein prestasjon🇳🇴Gratla så møje med🥇Jakob. Du e konge

  Ingve Bokn
 • DEL

  Mon tro om han er tidenes yngste vinner av 1500m i OL?

  Hans Robert Olsen
 • DEL

  For en prestasjon. En nordmann uten ski på beina, dette er 100 gangen kontra OL gull i langrenn som kun ett par Nord-Europeere bedriver. Stolt Sandnes innbygger i dag

  Eirik Ormøy
 • DEL

  Fantastisk🤩🥳GRATULERER Jakob , men og til hele familien. Dokk er helt rå 🥳🇳🇴🥇🥇🥇

  Gunn Kristin Thorsen
 • DEL

  GRATULERER MED FANTASTISK 1500 LØP JACOB.

  Bulle Bang.
 • DEL

  Jeg ser løpet om og om igjen. Det er så rått at ord ikke finnes. Grattla Jakob og hele familien. Vi er så ufattelig stolte av dere..

  Morten Lange
 • DEL

  Gratulerer med et fantastisk løp og en drøm som gikk i oppfyllelse!!

  Vigdis Hadland
 • DEL

  Utrolig, Gratulerer !!!!🥳🥳🥳

  Odd Nøland
 • DEL

  En fantastisk prestasjon og et flott forbilde for alle.

  Jens

  Jens Abrahamsen
 • DEL

  Ligger langflat i beundring på Hundvåg ❤

  Bente Finnestad
 • DEL

  For et løp, helt fantastisk! Gratulerer hjerteligst med den gylne medaljen! Hipp, hipp huuuuuurrra!!!

  Kåre Walvik
 • DEL

  Gratulerer så mye!

  tane hpunkt
 • DEL

  Fantastisk Jakob. Du er forran alle rekorder som er satt før. Gratulerer.💕💕💕

  tove bjelland
Publisert: